O-teknikk: Trafikklys på “Havet”

O-teknisk trening - skrevet av Jan Kocbach, 07 Mar 2007@21:58

trafikk_s_1.jpgEtter en lang pause i den o-tekniske treningen på grunn av vinterferien, er det nå bare å stå på igjen! Førstkommende lørdag kl. 1400 er det o-teknisk trening på “Havet”. Alle som har tenkt seg til Danmark på o-løp neste helg bør iallefall ta seg en tur på “Havet” førstkommende lørdag. Opplegget er “Trafikklys” – og gir tanker som blir veldig nyttige å ha med seg på årets første o-løp: Tilpass farten etter forholdene. Ta det med ro og les kartet når det er vanskelig – løp fort når det er lett. Fartstilpassning er ofte spesielt viktig i terrenget man finner i Danmark, der mange klarer å løpe fortere enn det hodet klarer å følge med.

Vi er nå over på det o-tekniske temaet “Planlegge og utføre strekket”. Dersom du ikke har prøvd “Trafikklys-orientering” før, og du ikke er 100% stø på orienteringen, så kan det godt hende du får deg en Aha-opplevelse på lørdag. Det er iallefall mange som har fått det på tidligere Trafikklys-treninger.

Treningen går i korte trekk ut på å alltid studere strekket nøye før du forlater posten, og bestemme deg for vanskelighetsgraden på de forskjellige delene av strekket. Så deler du (mentalt) strekket opp i grønne, oransje og røde soner etter vanskelighetsgraden på de forskjellige delene av strekket, og løper til posten. Man gjør ofte noe lignende ubevisst, men ved å bevisstgjøre dette på treningen, kan man minimalisere bommingen.

Påmelding

Les alt om opplegget her:

  • Opplegg: Trafikklys-orientering (Tema: Planlegge og utføre strekket )
  • Fremmøte er ved butikken på Kalandseid klokken 14.00 (se kart).
  • Bruk forenkling: Merk at i denne treningen får du også behov for forenkling/forlenging som vi trente på tidligere i vinter. Ved å forenkle/forlenge på en fornuftig måte kan du strekke de grønne/gule sonene lenger, og minimalisere de røde sonene. Kortere røde soner betyr mindre sjanse for å bomme.
  • Forarbeid og etterarbeid:Husk: Etterarbeid og forarbeid er viktig! Etter denne treningen er det veldig viktig at du tegner inn veivalget ditt med rød, oransje og grønn penn for å vise hvilke soner det var hvor på strekket. Marker også i hvilke soner du bommet, og dersom du ikke er veldig erfaren bør du prøve å diskutere det med noen for å lære av dine feil.


Online Videos by Veoh.com

No Comments

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.