Orientering i fart: Gymmeland 3/2

O-teknisk trening - skrevet av Jan Kocbach, 01 Feb 2007@1:00

otektot.jpgFørstkommende lørdag blir det “Orientering i Fart – Ikke Stopp” fra Gymmeland med start klokken 1400. Arrangør er Trond Døskeland – som lover fin og godt løpbar skog, selv om det ser noe grønt ut på kartet. Poenget på treningen er som forrige lørdag: Å øve seg opp til å lese kartet mens man løper – og i så stor fart som mulig. Forrige lørdag var det første steget på veien: Kartlesning på veldig godt løpbart underlag (asfalt/gressplen). Denne gangen bærer det ut i skogen. Underlaget er fortsatt fast og relativt fint, men orienteringen er mer krevende.

Fokus på denne treningen blir:

  • Les kartet mens du løper. Dersom du mestrer kartlesning i fart dårlig, skal du jogge på stedet mens du leser kartet – men aldri stoppe opp!

Opplegget er lagt opp som tre sløyfer med nye startpunkter. Ta deg god tid fra mål på en sløyfe til det neste startpunktet – og “rens” hodet så du stiller fullt konsentrert igjen! Selv om det ser litt grønt ut på kartet rett på streken, så er skogen veldig fin ifølge løypeleggeren – så ikke vær redd for å ta veivalg rett på.

På kartutsnittet ovenfor ser du deler av løypen for lørdagens trening.

Inntakning av poster
Vi trenger hjelp til inntakning av poster på søndagen! Hvis du ikke har tid til å være med på treningen på lørdag, har du mulighet for å få deg en tur i skogen allikevel – og ta inn postene på søndagen! Avtal evt. med Trond Døskeland på telefon 924 50 042.

No Comments

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.