Orientering i fart: Ytrebygda 24. mars

O-teknisk trening - skrevet av Jan Kocbach, 22 Mar 2007@3:09

otektot.jpgFørstkommende lørdag blir det “Orientering i Fart – Ikke Stopp” fra Ytrebygda skole med start klokken 1400. Arrangør er Stian Solheim – som har laget et fint opplegg i en godt løpbar og vårlig skog som innbyr til fart! Poenget på treningen er å øve seg opp til å lese kartet mens man løper – og i så stor fart som mulig. Underlaget er fast og relativt fint, og dermed skal det være mulighet for å lese kartet i større fart enn ellers her på vestlandet.

Fokus på denne treningen blir:

  • Les kartet mens du løper. Dersom du mestrer kartlesning i fart dårlig, skal du jogge på stedet mens du leser kartet – men aldri stoppe opp!

Opplegget er lagt opp som sløyfer med nye startpunkter. Ta deg god tid fra mål på en sløyfe til det neste startpunktet – og “rens” hodet så du stiller fullt konsentrert igjen! Selv om det ser litt grønt ut på kartet rett på streken, så er skogen veldig fin ifølge løypeleggeren – så ikke vær redd for å ta veivalg rett på.

På kartutsnittet ovenfor ser du deler av løypen fra en tilsvarende trening på Gymmeland tidligere i vinter.

1 Comment

943

Comment by Wenche

25. March 2007 @ 10:55

Kjempebra treningsopplegg!!!

Sorry, the comment form is closed at this time.