Lad lykten: Natt-trening onsdag 4/2 fra Varden

O-teknisk trening - skrevet av Jan Kocbach, 01 Feb 2009@18:23

chr_s.jpg

Førstkommende onsdag er det igjen klart for natt-trening på Varden. Det har vært kjempeoppmøte på natt-treningene hittil i vinter – mellom 20 og 30 stykker hver gang – og mange er veteraner som bruker muligheten til å forbedre o-teknikken nå vinterstid. Bruk natt-treningene nå i vinter til å komme i form til nattløpene på begynnelsen av sesongen. Det begynner med Bergensnatten på Liland/Ytrebygda 21. mars, deretter KM Natt på Stord 27. mars – og høydepunktet er NM Natt “på hjemmebane” i Haugesund 4. april. En del av Bergensklubbene har også Jukola som hovedmålsetning i vår – og bruker natt-treningene som oppkjøring mot Jukola.

Meld deg på her dersom du tror du dukker opp! Bedre med en påmelding for mye enn en for lite!

Vi løper i grupper på 2-3 stykker. Første gruppe tar med seg kreppapir og legger ut kreppapirstrimler på postene. Denne gangen er løypen litt kortere (rundt 4.5 kilometer), med flere korte strekk enn det vi ellers har hatt på Varden. Det foreslås å benytte en litt annen variant enn vanlig:

  • Istedet for å bytte hvem som løper først idet vi finner posten, skal vi denne gangen bytte hvem som ligger først midt på strekket til neste post. Den som ligger foran får dermed trent på postarbeid (inn og ut av posten) – mens den bak må følge enda nøyere med på strekket. Den som ligger først bestemmer når nestemann skal frem og dra – og da skal nestemann rett frem og ideelt sett fortsette i samme tempo slik at vi får god flyt over treningen.

Om treningene: Det er natt-trening hver onsdag som et ledd i satsingen på de store natt-stafettene – og på NM natt i Haugesund. Treningene er åpne for alle interesserte – og vi håper på en fin gjeng som gjør hverandre bedre uke etter uke. Husk at natt-trening er veldig god o-teknisk trening også for å bli bedre om dagen! Planen er å løpe i grupper på 2-4 løpere der man veksler på å ligge først. Hver onsdag frem til over påske (med unntak av vinterferien) blir det natt-trening – fremmøtested går på rundgang mellom Varden, Stendskogen og Ytrebygda.

NB! Meld deg på for å være sikker på å få kart med inntegnet løype. Husk også å møte opp innen 1905 skal du få kart! Utløping er klokken 1910

Fremmøtested Varden skole (inne på skoleplassen)
Tidspunkt 19.00 utløping 19.10
Løypelegger Jan Kocbach
Påmelding Her innen onsdag kl. 1200.
Opplegg Natt-trening med vanlig løype. Løper i grupper på 3-4 personer.

No Comments

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.