O-teknisk vintertrening starter lørdag 4/11

O-teknisk trening - skrevet av Jan Kocbach, 31 Oct 2006@21:03

forl2_1.jpgFørstkommende lørdag, den 4/11, starter de o-tekniske vintertreningene for vinteren 2006/2007. Den første treningen er i det populære Åsane Vest terrenget, med fremmøte klokken 1400 ved Vestlandshallen – bare et steinkast fra IKEA (nok en sjanse til et besøk her for dem som ikke benyttet seg av muligheten under nattcupen).

I år er oppleggene delt inn i fire hovedtema – og hvert tema vil bli håndert grundig i form av 3-4 treninger etter hverandre. Det første temaet er å “Finne og forenkle posten” – og alle de tre første treningene blir dedikert til forskjellige varianter av “Forenkling og forlenging av posten” (se illustrasjon til høyre), der målsetningen er å bli mer bevisst på hvordan man kan gjøre postene enklere, og på den måten unngå større bommer. Detaljene er grundig beskrevet her:

Treningene åpne for alle
Fana er som de siste årene hovedansvarlig for treningene, men i år har vi også fått med oss noen av de andre klubbene i Bergensområdet – Varegg, Bergens Turnforening, Gular og Askøy. Treningene er åpne for alle – og oppleggene er lagt opp slik at det skal passe for aktive løpere fra 14 år og oppover. Yngre løpere vil ha veldig godt av treningene dersom de har med seg følge. Andre mer uerfarne løpere vil også få bra utbytte av treningene dersom de tar det med ro, og tar seg god tid til å lese kartet. Men husk: forarbeid og etterarbeid er alfa og omega her!

Linker:

Varighet
Varigheten på øktene vil typisk være bare ca. 30 minutter effektivt med o-teknikk. I tillegg bør løperne varme opp og jogge ned på forhånd. Del gjerne opp i flere startpunkter med rolig jogg mellom startpunktene for å få utnyttet terrenget best mulig, og for at løperne skal ha mulighet til å konsentrere seg 100% også etter en bom….

Ferdigtegnet kart + maler
De (ca.) 10 første som kommer skal få ferdigtegnet kart. I tillegg vil arrangøren
ha med seg 2 maler som folk kan tegne av fra. Deltagerne skal selv ha med rød penn
og plastmappe.

Deltageravgift 30 kroner
I år skal den som arrangerer treningen skrive opp hvem som deltar på treningene, og arrangøren skal sende liste på e-post til Jan Kocbach etter treningen for at det skal være mulig å ta inn betaling på kr. 30,- per trening for å dekke kartutgifter++. Bedriftsløpere og andre som ikke er tilknyttet klubber i Bergensområdet betaler på stedet.

No Comments

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.