Nattcupåpning Flaktveit: Utfordringer på rekke og rad

Nattcup - skrevet av Jan Kocbach, 22 okt 2009@0:01


DSC_0839_s
– Langløypen skal være krevende – og B-løypen også, sa løypelegger Thierry Matthey – også kjent som Mr. NC – etter nattcup-åpningen på Flaktveit onsdag kveld. Til tross for at deler av løypene gikk i urbant område, var det mye vanskelig natt-orientering i Åsane denne onsdagskvelden. Ikke siden en vinterkveld på Hjortland i 2001 har det vel vært så mye mannefall i Nattcupen – særlig blant damene i B-løypen der bare 2 av 11 startende kom seg velberget til mål.

Allikevel: med fint vær var det også mange som satt pris på en skikkelig utfordring! Arrangøren var fleksibel og lot mål være åpent en del lenger enn det som var annonsert i innbydelsen.

Vinnertider på over timen

I alle klasser i A- og B-løypen var det vinnertider på over en time. Vidar Schei var raskest i A-løypen med 60.04, Gunhild Rogne Halland vant DA på 80.04 (15. beste totalt i langløypen av 32 gjennomførende / 32 startende), Sara Tokheim vant DB på 90.01 og Sturla Stemshaug vant HB på 66.32.

Tio-stemning på sistepost

Undertegnede satt på sistepost og tok bilder en halvtimes tid – og på den tiden var det mye både å se og høre. Klynger av lys nærmet seg – fjernet seg igjen – og nærmet seg igjen. Høylytte diskusjoner – men ingen sure miner
. – Nå er vi for langt nede, sa en Varegg-løper til en annen løper idet han begynte å nærme seg posten. Og borte var han igjen. Noen minutter senere dukket de opp igjen – og da fant de omsider posten.

Det var mange klynger – men også noen enslige slitere. Skikkelig Tio-stemning ble det da telefonen min ringte ; – Nå er det 3-4 stykker som leter etter posten rett borti her. De står i ro og ser på kartet. De bommer, hviksket jeg inn i telefonen. Med en o-løper i andre enden kunne jeg holde oppe interessen i noen minutter frem til de omsider fant posten.

Resultater

Resultater finner du her:

Kart med A-løypen

Løypeleggeren bød på en real løype med flere veivalgsalternativer på langstrekkene. I skogen var det krevende – omgående veivalg kunne ofte lønne seg…


Bilder

Nedenfor ser du noen av bildene fra sistepost på kveldens nattcupløp

to spendMost of today’s easy-to-administer treatment options, can viagra for sale.

.
nattcup-2009-01