Nattcupåpning Flaktveit: Utfordringer på rekke og rad

Nattcup - skrevet av Jan Kocbach, 22 Oct 2009@0:01

DSC_0839_s
- Langløypen skal være krevende – og B-løypen også, sa løypelegger Thierry Matthey – også kjent som Mr. NC – etter nattcup-åpningen på Flaktveit onsdag kveld. Til tross for at deler av løypene gikk i urbant område, var det mye vanskelig natt-orientering i Åsane denne onsdagskvelden. Ikke siden en vinterkveld på Hjortland i 2001 har det vel vært så mye mannefall i Nattcupen – særlig blant damene i B-løypen der bare 2 av 11 startende kom seg velberget til mål.

Allikevel: med fint vær var det også mange som satt pris på en skikkelig utfordring! Arrangøren var fleksibel og lot mål være åpent en del lenger enn det som var annonsert i innbydelsen.

Vinnertider på over timen

I alle klasser i A- og B-løypen var det vinnertider på over en time. Vidar Schei var raskest i A-løypen med 60.04, Gunhild Rogne Halland vant DA på 80.04 (15. beste totalt i langløypen av 32 gjennomførende / 32 startende), Sara Tokheim vant DB på 90.01 og Sturla Stemshaug vant HB på 66.32.

Tio-stemning på sistepost

Undertegnede satt på sistepost og tok bilder en halvtimes tid – og på den tiden var det mye både å se og høre. Klynger av lys nærmet seg – fjernet seg igjen – og nærmet seg igjen. Høylytte diskusjoner – men ingen sure miner. - Nå er vi for langt nede, sa en Varegg-løper til en annen løper idet han begynte å nærme seg posten. Og borte var han igjen. Noen minutter senere dukket de opp igjen – og da fant de omsider posten.

Det var mange klynger – men også noen enslige slitere. Skikkelig Tio-stemning ble det da telefonen min ringte ; - Nå er det 3-4 stykker som leter etter posten rett borti her. De står i ro og ser på kartet. De bommer, hviksket jeg inn i telefonen. Med en o-løper i andre enden kunne jeg holde oppe interessen i noen minutter frem til de omsider fant posten.

Resultater

Resultater finner du her:

Kart med A-løypen

Løypeleggeren bød på en real løype med flere veivalgsalternativer på langstrekkene. I skogen var det krevende – omgående veivalg kunne ofte lønne seg…


Bilder

Nedenfor ser du noen av bildene fra sistepost på kveldens nattcupløp.
nattcup-2009-01

3 Comments

Comment by Owen

22. October 2009 @ 08:06

Det ble en lang kveld i skogen, men den fine været og “tørr” skog gjorde det til en spennende postjakt der følelsen av å få bingo stadig kom frem når posten plutselig viste seg. Terrenget er jo tidvis ugjennomtrengelig og kartet ikke helt lett å tolke i mørket.
Håper ellers at Arne Knudsen kom seg til hektene etter sin ufrivillige stopp etter 5.posten.

Comment by Alltidpåpallen

22. October 2009 @ 09:09

Skryt til løypelegger for interessante løyper, kanskje i overkant lange men det er jo greit at noen løp innebærer ekstra utfordringer. Så ser vi frem til nytt nattløp om en måned, med Juvik som løypelegger i bergens mørkeste avkrok….. (ref 2001)

Comment by Arne Wilhelm Knudsen

22. October 2009 @ 09:54

Det ble dessverre full stopp ved post 5 grunnet magekramper. Øystein Nipen, Owen Westergaard og Torgeir Strand var blandt de som hjalp meg til nærmeste hus for rekonvalisens. Er frisk og rask igjen nå.

Sorry, the comment form is closed at this time.