Mange folk og stor fart!

Nattcup - skrevet av Jan Kocbach, 18 Jan 2007@8:00

Hele 120 løpere fant veien til Storetveit på nattcup-løp i kveld – og både på start og i skogen ble det til tider riktig folksomt. Det må vel nesten være ny rekord? Med mye sti- og veiløping ble det stor fart – og bommene satt ikke like løst som vanlig på natten. Raskest av alle var junioren Morten Westergård – som ser ut til å være på rett vei i forhold til sine ambisjoner om å være blant norges beste juniorer kommende sesong. Rune Nygård har vært suveren på de foregående tre nattcupløpene – og måtte denne gangen se seg slått med 5 sekunder av unggutten fra Varegg. I dameklassen ble det ny seier til Lena Grand fra Gneist – og det med imponerende 34 minutter på den 4.3 kilometer lange løypen. I kortløypen var Nina Soligard og Martin Damm raskest. Nederst finner du stor bildespesial!

20070117_s_1_1.jpg

rune_s.jpgFarten avgjorde
I de raske løypene på Storetveit var det løpsfarten som avgjorde det meste – selv om løypeleggeren hadde lagt inn en del veivalgsalternativer (se kartet nederst) for at folk skulle få noe å bryne hodet på. Utifra strekktidene er det klart at det er de to lange strekkene på slutten av løypen – til 14. og til 17. post – som avgjorde herreklassen. På disse to strekkene har vinneren Morten Westergård slått andremann Rune Nygård (bilde til høyre) med henholdsvis 18 og 31 sekunder, etter at Rune ledet løpet på 13. post. - På strekket til 14. post dro jeg litt på – jeg var redd for at jeg hadde vært litt slapp på de andre langstrekkene, kunne Morten fortelle etter løpet. Både Rune og Morten løp ifølge Morten samme veivalg til 14. post (til venstre) – og Rune hadde nest beste strekktid – så her har Morten virkelig skuffet på. På strekket til 17. post hadde Morten også desidert beste strekktid – 20 sekunder foran Trygve Buanes.

O-teknisk trening i høysete
Rune Nygård vant de tre første nattcup-løpene denne “vinteren”, og har gang på gang vist at han har en stabil o-teknikk – og da spesielt om natten. Strekktidene fra denne onsdagskvelden viser da også at Rune fortsatt er et par hakk vassere enn junior Westergård på de mer tekniske strekkene – med beste strekktid på mange av de mer o-teknisk utfordrende strekkene. - Mer o-teknikk [på treningssiden] er veien å gå, er Morten sin kommentar til det – og innrømmer at han sluntret unna litt med den o-tekniske treningen i fjor vinter. Dette var nok en medvirkende årsak til at Morten ikke klarte å hevde seg like stabilt i toppen av juniorklassen som han håpet på i 2006. - Jeg er veldig fornøyd med det o-tekniske opplegget i kretsen for tiden, forteller Morten, som ikke har tenkt å gå i samme fellen denne vinteren.

Magne Knudsen nærmer seg
Ikke mange sekundene bak Morten og Rune lurer Gneistingen Magne Knudsen – som satser mer på orientering nå i år enn han har gjort på en stund. Under minuttet opp til Morten og Rune i kveld – og foreløpig en 3. plass sammenlagt i nattcupen viser at Magne er på rett vei. Fjerdemann i herreklassen denne onsdagen ble Trygve Buanes fra Viking – mens den unge Fana-gutten Lasse Solheim snappet 5. plassen. Dermed var det løpere fra 5 forskjellige klubber på de 5 første plassene!

lena_s.jpgGneist på vei oppover
Det er ikke bare Magne Knudsen som får det til av Gneistingene. I dameklassen ble det igjen seier til Lena Grand (se bildet til venstre) fra Gneist – den andre seieren på to forsøk i nattcupen denne vinteren. Dermed har Lena alle muligheter til å ta over sammenlagtledelsen i dameklassen i nattcupen før den avsluttene jaktstarten dersom hun får til et noenlunde bra løp på neste nattcupløp i Fyllingsdalen. Fra Lena var det hele 3 minutter ned til Dagrun Daltveit på 2. plass – med Selma Tonjer og sammenlagtleder Helen Martinsen minuttet bak.

Nina Soligard og Martin Damm i kortløypen
I kortløypen ble det igjen seier til Nina Soligard blant damene. Det var den tredje seieren på rad for Nina – som dermed allerede har sikret seg beste startspor for den avsluttende jaktstarten. I herrenes kortløype ble det seier til Martin Damm – som sendte Martin opp på 4. plass på sammenlagtlisten. Sammenlagt leder fortsatt Helge Haugland.

Resultater og strekktider
Resultater og strekktider fra løpet finner du her

Løype og Bildespesial
Nedenfor finner du kveldens langløype, samt en stor bildespesial.

agnete_s.jpg
2007017_nc_storetveit.jpg
liv_s.jpg
20070117_bildespesial.jpg

3 Comments

105

Comment by Liv

18. January 2007 @ 08:53

Fin løype! Og tusen takk for at du offentliggjør det nydelige bildet av meg!! Jeg snubler faktisk i pinnen med sisteposten på, du ser hvordan refleksen (og jeg)flakser…

106

Comment by Anne Kari

18. January 2007 @ 10:26

Løp du fra o-skoene dine på Storetveit? Et par integrator str. 8.5/9.5 er funnet.

Anne Kari
akvikingstad@hotmail.com

112

Comment by Morten

18. January 2007 @ 18:53

Til Jan Petter: Beklager for at jeg ikke hjalp deg med lykten. Gårsdagens løype var en lang sprintløype, og jeg hadde ingen tid å miste. Selv om det bare bare var snakk om en 15 sekunders jobb, så hadde jeg faktisk tapt seieren på det i går. Håper du har forståelse for det, og at du fikk hjelp av noen andre. =)

Sorry, the comment form is closed at this time.