Nattcupåpning på Åstveit onsdag!

Nattcup - skrevet av Jan Kocbach, 17 Oct 2011@0:08

DSC_5671_s
Nattcupen 2011/2012 begynner førstkommende onsdag den 19. oktober med løp på Åstveit. Løpet er samtidig KM natt for Hordaland – så her er det to grunner til å stille til start! Løpet går i et småkupert og stirikt terreng som pleier å være populært blant løperne. Med relativt bynært terreng – og parkering på samlingsplass – blir det nok også tett med folk i området rundt Golfbanen – kanskje det blir ny nattcup-rekord? Fremmøte er på Tertnes videregående skole.

I skogen vil du møte massevis av lys – kanskje opp mot hundre stykker – derav noen virrende, og andre mer bestemte – for nattcupen er for alle! Det er fleksistart mellom 19:00 og 19:45. 5 minutter å gå til start.

Kart og løyper

Kartet som benyttes er Åstveitskogen. Godkjent utskrift fra JOW-DAK i målestokk 1:5000, ekvidistanse 5 m. Kartet er sist revidert i 2007-2008. En del korreksjoner i løypetraseene er gjort i forbindelse med dette løpet.

  • A: 4.5 km, D21-(DA), H16-18(HA), H19-20(HA), H21-(HA)
  • B: 3.1 km, D16-20(DB), DB, HB
  • C: 1.6 km, DC, HC

Klassene med aldersbenevning er KM-klasser. Løpere som melder seg på i en KM-klasse blir i nattcupsammendraget regnet i den klassen som står i parantes. Løse postbeskrivelser vil være tilgjengelig på start. Postbeskrivelsene er også trykket på kartet.

Husk å lade lykten!

Husk å lade lykten! Er du i beit for lykt er det alltids mulig å kjøpe seg en av de nye, lette, sterke lyktene. For eksempel på XXL kan du få deg en hodelykt for  799,- hvis de har igjen på lager. Denne lyser sterkere enn de gamle 20W halogen-lyktene, og den er lettere. Den lyser noe smalt, men min erfaring er at den gir bedre følelse enn de gamle lyktene. Det er mulig man får tilsvarende/bedre andre steder også – legg i tilfelle inn en kommentar på HOK-Bloggen. Her er en dyrere variant som lyser sterkere og noe bredere.

Men skal du først opp fra grunn-modellen kan du like godt vurdere lyktene som er enda noen hakk bedre som du f.eks. får hos JarvisX4. Da får du enda bedre lys – det er særlig kart-leselyset som blir bedre i og med at lyskjeglen blir bredere.

Tilbakeblikk: Nattcupen 2005

Nedenfor ser du løypen fra det første nattcup-løpet i 2005 – som også gikk i Åstveitskogen. Les mer om løpet den gang her.

1 Comment

Comment by Trygve Buanes

18. October 2011 @ 14:18

PM for løpet er nå tilgjengelig i Eventor: http://eventor.orientering.no/Documents/Event/564/PM

Sorry, the comment form is closed at this time.