Bergen Sprint Camp: Meld deg på!

Nyheter - skrevet av Jan Kocbach, 10 Jan 2013@1:02

bergen_sprint_camp_top_s
Det er bare 12 dager til påmeldingsfrist går ut for årets happening på o-fronten i Bergen: Bergen Sprint Camp fredag 1. februar til søndag 3. februar! I fjor ble det en stor suksess – i år ser det ut til at deltagelsen blir enda bedre. Opplegget blir veldig likt som i fjor – men med noen små endringer på programmet. I tillegg har samlingen fått status som “Camp Norway”. Det betyr anerkjennelse og støtte fra Norges Orienteringsforbund – og samlingen er fortsatt åpen for alle som vil av lokale løpere – både ung og gammel.

Landslaget kommer – og arrangøren regner med 100 utenbys løpere

Mer at det ikke er noen mulighet for etteranmelding eller for å komme uten å være påmeldt.

Landslaget kommer – og arrangøren regner med 100 utenbys løpere – her blir det mulighet for å kjempe side om side med flere av Norges beste sprintere. Allerede i fjor uttalte arrangør Niklas Profors at dette ble tidenes sprinthappening i Norge – i år vokser Bergen Sprint Camp enda et hakk.

Åpent for alle – uansett alder og erfaring

- Alle må benytte denne anledningen å løpe mot Norges beste løpere, sier Niklas som har flyttet til Trondheim men som fortsatt er med i arrangørteamet. Her er det til og med åpent for nybegynnere som har begynt i løpet av høsten – tenk for en følelse å stå på startstreken på Urb-o sprinten med en landslagsløper i båsen ved siden av…

- Alle kan løpe, uansett alder og erfaring. Hvis du klarer Urb-O Cup, klarer du også Bergen Sprint Camp, forteller Profors.

Samlingen består av 4 løp som i fjor – nattsprint fredag, bysprint lørdag formiddag, Urb-o sløyfesprint søndag formiddag og KnockOut-sprint søndag ettermiddag. Man kan enten melde seg på alle løpene eller velge ut enkelte av løpene.

I tillegg til de 4 løpene blir det en ekstra o-teknisk økt søndag, en o-teknisk økt fredag morgen, og en workshop lørdag kveld.  Tema for workshop’en blir strategi på veivalg + postarbeid på sprint med Jan Kocbach – det er planlagt en interaktiv workshop det landslagsløpere og andre diskuterer seg frem til gode strategier. Vær med og lær! Se nedenfor for mer detaljer om workshop’en.

Program

Bergen Sprint Camp 2013 består av 4 løp og 2 treninger helgen 1. februar til 3. februar. Som i 2012 blir det topp kvalitetsøkter på gode kart samt workshop. Landslaget vil også være tilstede.

Opplegg Tidspunkt Beskrivelse
Sprint-teknikk Fredag
12:00-14:00
Treningsøkt. Opplegg: Start-sløyfer. Sted: Nygårdsparken. Varighet: ca. 10 x 1 min
Nattsprint Fredag
18:30-20:00
Konkurranse. Sted: Store Lungegårdsvannet/Haukeland sykehus. Vinnertid: 12-15 min
Bysprint Lørdag
09:30-11:00
Konkurranse. Tradisjonelt sprintløp. Sted: Bergen sentrum/ Vågsalmenningen. Vinnertid: 12-15 min
Urb-O sløyfesprint  2.0 Lørdag
14:30-16:00
Konkurranse. “Urb-O sløyfesprint 2.0”, som betyr 4 korte + 1 fellesstart i små grupper. Sted: Sandviken. Vinnertid: 5 x 3-8 min
Felles middag Lørdag
18:00-19:00
Sted: Hallvard Lerøy AS ved Bergenhus Festning
Workshop
og foredrag
Lørdag
19:00-21:30
Workshop: Postarbeid & strategi for veivalg sprint (J Kocbach) + Foredrag m/ekstern foredragsholder.
Sted: Hallvard Lerøy AS ved Bergenhus Festning
Finale: KnockOut Søndag
09:30-11:00
Konkurranse. Knockout-sprint semifinale og finale. Sted: Bergen Sentrum. Vinnertid: 2 x 7-9 min
Sprint-teknikk Søndag
11:30-14:00
Treningsøkt. Sted: Bergen Sentrum. Varighet ca. 20 minutter.

* Steder og tider er foreløpige. Noen steder/tidspunkt kan bli endret – sjekk PM som kommer senest en uke før samlingen.

1. Workshop: Strategi for veivalg & postarbeid på sprint

Hva skiller veivalgene på sprint til de beste løperne fra de nestbeste løperne? Er det “riktige” veivalget alltid det raskeste, eller er det andre taktiske aspekter som er minst like viktige som ligger bak? Hvor ofte tar toppløperne “riktig” veivalg? Hvor ofte er det korteste veivalget det raskeste? For å svare på disse spørsmålene er sprintløp i World Cup og VM de siste årene der det er brukt GPS-tracking analysert. Landslagsutøvere og andre deltagere på workshop’en blir invitert opp for å komme med sine innspill.
I tillegg blir det også en diskusjon rundt strategi på postarbeid på sprint mot slutten av workshop’en.

2. Ekstern foredragsholder

Rett etter workshop’en om veivalg er det planlagt et foredrag med en aktuell og spennende foredragsholder. Hvem det blir blir presentert på BSC’s sine websider senere.

sprintcamp2013

No Comments

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.