KM Mellom og HOK Rankingfinale i helgen

Nyheter - skrevet av Jan Kocbach, 12 Sep 2011@23:03

2007_20070428Livarden_DSC_1169_s
Førstkommende helg arrangerer Fana KM mellomdistanse lørdag på nyrevidert kart over Prestegardsskogen og HOK Rankingfinale i terrenget opp mot Livarden på søndag.  Lørdagens terrengbeskrivelse er veldig lovende: - Blanding av løvskog og høy granskog. Stedvis god løpbarhet som innbyr til høy fart. Søndagens løp går delvis i fjellterreng opp mot Livarden. Foreløpig er været også på arrangørenes side.

Om søndagens løp kan løypelegger Anders Tønnesen Rød fortelle at fokus har vært på trivelige løyper.

- Lengdene er ikkje heilt like som i den foreløpige innbydinga. Eg har hatt fokus på gode og trivelige løyper seint i september.

Starten er trukket et stykke oppover i retning Livarden – og dermed blir det flott utsikt å få på årets siste Rankingløp.

Påmelding

Ordinær påmeldingsfrist til begge løpene er torsdag 15. sept kl.22:00.Påmelding gjøres i Eventor – der finner du også mer opplysninger om løpene:

KM Mellom: Info fra løypeleggeren

Samlingsplass ved Os Skole er utgangspunktet for helgens KM mellomdistanse. Parkering ved Os ungdomsskole, 5 minutter til samlingsplass. Kartet er Prestegardskogen, revidert i 2011. Har tidligere vært brukt til pokalkampløp og sprintcup for noen år tilbake. Sørlige del av terrenget, siste halvdel av løypene er derimot aldri benyttet til O-løp tidligere. Området er relativt lite og langstrakt, og med små høydeforskjeller. Ekvidistansen er derfor 2,5m for å få frem nyansene, og ikke 5m som det vanligvis er her vestpå.

Terrenget er svært varierende og inneholder både små og store stier, små hauger, grusveier og innslag av mindre hogstfelt. De lengste løypene vil også møte områder med barskog og grøftesystem som innbyr til høy fart og ekstra store krav til konsentrasjon og fartstilpassing, så her gjelder det å være fokusert fra start til mål.

Selv om det er vått i skogen etter all nedbøren den siste tiden så er området relativt lite preget av dette.

H17-løypen på 4,2 km er stipulert til vinnertid på ca 27 minutter, dvs en km-tid på 6-tallet! Løypen til D17 og H15-16 er på 3,2km og stipulert vinnertid under 25 minutter.

Velkommen til KM – mellom i fartsfylte Prestegardskogen


Løypen fra sprintcupfinalen i 2007 i Prestegardsskogen.

No Comments

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.