Sprintcup i et av Askøy sine fineste friluftsområder

Sprintcup - skrevet av Jan Kocbach, 26 Sep 2010@22:25

sc
Førstkommende tirsdag den 28. september er det klart for sprintcup på den vestre stranden på Friluften Kollevåg -et av Askøy sine fineste friluftsområder. Arrangørene melder om at løypene vil bli lettløpt og raske, med stor fart hele veien. Løpet går i en del bebyggelse, siste halvdel går på strand og parkområde. Det er også flere publikumsposter med lange strekk der løperne vil passere samlingsplass. Værmeldingene er gode – arrangørene satser på et flott sprintløp i nydelige omgivelser. Det vil også bli salg av diverse mat og drikke.

Start er som vanlig mellom 1730 og 1830.

Løyper og klasser
  • A-løype (2.5 km): D13-15, D16-18, D19, H13-15, H16-18, H19
  • N-løype (1.5 km): DN, HN

Det finnes løse postbeskrivelser ved start.

Løypelegger: Ove Drange, 91 78 10 35
Løpsleder: Egil Karlsen, 92 28 93 77

Fair play

Husk at reglene for sprint gjelder. Løping over skraverte områder og områder med mørkegrønn farge er forbudt! Dersom du ser andre løpere som løper over forbudt område, gi beskjed til dem om at dette er forbudt. Det er også helt i orden å gi beskjed etter målgang om at du har sett (navngitte) løpere krysse forbudt område. Dette var et stort problem i Sprintcupen i 2009 – både i forhold til fair play og i forhold til grunneiere – og det er tydelig at det er nødvendig å slå hardere ned på det i år. Se gjerne denne artikkelen for utdypende detaljer om forbudte områder.

4 Comments

Comment by Torstein Hole

1. October 2010 @ 14:27

Har noen en forklaring på hvorfor det er så populært å løpe en lett nybegynnerløype i et boligfelt og så kalle det sprintløp?
Askøy har da så mye fint o-terreng å by på at man ikke trenger å oppsøke de eneste hagene som finnes der??
Eller hva sier dere som løp?

Torstein
Bergense i eksil

Comment by Thierry

1. October 2010 @ 15:30

Kortloeypen ville jeg ikke kalt nybegynnerloeype siden den bestaa kun av poster av langloeypen. Langloeypen var ikke akkurat saerlig utfordrerne selv for aa vaere sprint. Hvis du tenker paa http://rg.gular.org/cgi-bin/reitti.cgi?act=map&id=68&kieli= saa er det nok ikke det forventes aa vaere sprint …

Comment by Torstein Hole

1. October 2010 @ 15:54

Forresten: Det var ikke meningen å kritisere arrangør/løypelegger! Det var mer et spørsmål til de som løp om dette var spennende.

For sikkerhets skyld: Jeg løp ikke løpet selv, men fant et kart på:
http://arkiv.gneist.no/dok/orientering/doma/show_map.php?user=magne&map=101

Torstein

Comment by Randi

12. October 2010 @ 13:35

Hei! Jeg løp på Askøy, og må dessverre si meg enig i bror sine tanker. Nærmest ingen veivalg, og ingen o-tekniske utfordringer. Nei, det er ikke slik et sprintløp skal være. Hele sprintcupen i år har dessverre (med noen hederlige unntak) båret preg av gateløp/nybegynnerløyper. Ikke så kjekt for oss som er best på o-teknikk, men mangler løpssteget…

Ra

Sorry, the comment form is closed at this time.