KM Mellomdistanse: Første o-løp i Fjell lørdag 9. mai

Ranking - skrevet av Jan Kocbach, 04 May 2009@20:15

kartbjoroy.jpg
Lørdag 9. mai arrangerer Varegg Fleridrett KM mellomdistanse på et helt ferskt kart på Bjorøy. Så vidt arrangøren vet, er dette aller første gang det arrangeres o-løp i Fjell kommune (i alle fall i nyere tid). - Svein Kvalheim har riktignok deltatt på løp i Klokkarvik en gang for «lenge siden», men det ligger i Sund kommune, forteller løypelegger Sverre Ottesen. Kartet over Bjorøy er helt nytt, og er det aller siste kartet Jon Tvedt laget ferdig. - Kartet er etter min mening svært godt, forteller en spent løypelegger foran kretsmesterskapet på lørdag.

Upåklagelig utsikt

Terrenget på Bjorøy er småkupert, med stedvis svært tuete myrer og en god del brake. Vegetasjonen er glissen. Grønn skravur (brakefelt) gjør man lurest i å løpe rundt (om mulig). Under lørdagens løp, vil bare en liten – og kanskje den mest lettløpte delen av terrenget bli benyttet. Utsikten fra deler av løypen er upåklagelig, i løpet av to-tre minutters løping vil man ha fritt utsyn til skipsledene på begge sider av øyen!

Hvor lettløpt løperne vil oppfatte terrenget, vil være svært avhengig av nedbørsmengden fra nå av og fram til lørdag. Uansett vil det nok bli en tyngre opplevelse enn under fjorårets mesterskap i Myrkdalen!

Tempoveksling påkrevd

Deltakerne vil møte løyper med relativt mange poster, hyppige retningsendringer og behov for tempoveksling. De store vegvalgsutfordringene blir det neppe, og løypelegger tror på tette dueller i KM-klassene. Små parallell-feil som koster 15-20 sekunder pr. stk. vil fort kunne bli utslagsgivende for sluttresultatet.

Postene ligger til dels svært tett, så husk å sjekk koder!

Kamp om medaljer

Løypene i KM-klassene (D/H 13-14, D/H 15-16 og D/H 17-) er fra 2.0 til 3.5 km lange, og er lagt slik at vinnertidene skal kunne holdes innenfor kretsens KM-regelverk.

Gullmedaljer vil bli delt ut til beste HOK-løpar uansett antall deltakere i klassen, sølv vil bli delt ut ved minst 4 startende, mens det må være minst 6 startende HOK-løpere i klassen for at bronemedalje skal bli utdelt.

Fremmøte og samlingsplass

Parkering og samlingsplass vil være på fotballbanen midt på øyen, like sør for skolen. Komplett innbydelse finner man her, og påmelding gjøres her (frist for ordinær påmelding: onsdag 6. mai kl. 20.00).

No Comments

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.