Natt-trening onsdag 3/12 i Stendskogen

Nyheter - skrevet av Jan Kocbach, 30 Nov 2008@22:14

chr_s.jpg
Førstkommende onsdag – den 3. desember – setter vi i gang med første onsdags natt-trening. Denne gangen er stedet Stendskogen – og fremmøte er klokken 19.00. I fjor var disse natt-treningene på onsdagene overraskende populære – og derfor blir det i år også natt-trening hver onsdag etter jul med tilsvarende opplegg som i fjor. Stendskogen innbyr til spennende natt-orientering: Kombinasjonen av veivalgsstrekk på grusvei/sti og småvanskelig orientering i fin skog innimellom er perfekt for onsdagstreningene våre! Planen er igjen å løpe i grupper på 2-4 løpere der man veksler på å ligge først. Fremmøte er på den vanlige parkeringsplassen ved Stendskogen i nærheten av Stavollen (se kart nedenfor) kl. 1900 – utløping 1910.

Meld deg på her dersom du tror du dukker opp! Bedre med en påmelding for mye enn en for lite!

Hver onsdag frem til over påske (med unntak av vinterferien) blir det natt-trening – fremmøtested går på rundgang mellom Varden, Stendskogen og Ytrebygda. Se reportasje og deler av løypen fra den første natt-treningen i fjor her. NB! Meld deg på for å være sikker på å få kart med inntegnet løype. Meld deg på – og sett lykten på lading med en gang!

Vi løper i grupper på 3-4 stykker. Første gruppe tar med seg krepp-papir og legger ut strimler på postene. Følgende fire trenings-varianter kan gjøres i gruppene:

  • Følg Jon: Man veksler på å ligge først, mens de andre ligger bak og kontrollerer. Begynn alle natt-treningene med “Følg Jon” på første del av løypen.
  • Stafett-trening variant 1 / Bomme-trening: Èn løper foran og ser på kartet (lederen), mens de andre i gruppen ligger bak uten å se på kartet. På et eller annet tidspunkt på strekket (gjerne i nærheten av posten), gir lederen beskjed om at de andre kan se på kartet, og da er det førstemann til posten. Poeng 3-2-1 til løperne ettersom når de kommer til posten. NB! Bruk bomme-trening mot slutten av økten!
  • Stafett-trening variant 2: Som bomme-trening, men løperne som løper bak får se på kartet underveis. På denne varianten kan løperne gjerne “slippes fri” midt på strekket. I denne varianten får også “lederen” poeng.
  • Leder-press trening: Flere av natt-løypene på onsdagene er lagt opp slik at det er klynger med 3-5 kortstrekk etter hverandre – noe som egner seg bra for lederpress-trening. Fremgangsmåte: En av løperne får et forsprang på 1 minutt (evt. 30-45 sekunder). Han skal så prøve å komme seg frem til siste post i “klyngen” med poster uten å bli tatt igjen av de andre løperne som jager ham. Igjen er det poeng 3-2-1 til løperne ettersom når de kommer til posten.

Fremmøtested Stendskogen ved Stavollen
Tidspunkt 19.00 utløping 19.10
Løypelegger Jan Kocbach
Påmelding Her innen onsdag kl. 1200.
Opplegg Natt-trening med vanlig løype. Løper i grupper på 3-4 personer.

No Comments

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.