Nattcup på Fløyen på onsdag – med fellesstart!

Nattcup - skrevet av Jan Kocbach, 09 Nov 2007@12:00

tiostemning0.JPG
Fellesstart med gafling er en av nattcup-general Thierry Matthey sine nyvinninger i nattcupen i år – etter at fellesstart ble testet med suksess på nattcup Xtra i fjor vinter. Men ikke tro at du kan følge etter den første og beste løperen allikevel. Med dobbel sommerfugl i langløypen kan det ikke bli full fokus på ryggen til løperen foran deg – istedenfor må du konsentrere deg fullt og helt om ditt eget kart! I kortløypen er det også fellesstart, men her er det bare en variant (selv om en av postene skal besøkes to ganger). Fellesstarten vil gå klokken 18.45.

Fremmøte og påmelding

Fremmøte er på øvre Fløibanestasjon, og det er ca. 10min å gå til start som er kl. 18:45. Tar du Fløybanen oppover bør du dermed ta 6-banen, slik at du rekker å registrere deg ved fremmøte før start.

Det er viktig at alle melder seg på til løpet – selv om de ikke er sikker på at de kommer til å løpe. Det vil gjøre arrangementet lettere å gjennomføre, resultatene kommer raskere, og det blir mindre kø (særlig her hvor det er fellesstart). No show – no pay, så bare meld deg på på onlinepåmeldingen med en gang dersom du tror du kanskje skal på løp (det er fort gjort) – siste frist for ordinær påmelding er mandag kveld.

Godt under 40 minutter i A/B-løypen

Det første løpet i nattcupen var 3,5 km og vinnertiden var 45 minutter. Langløypen (A/B-løypene er også her felles) i det neste løpet er 4,1 km og løypelegger Jørn Torgersen tror vinnertiden blir godt under 40 minutter. Det blir mange poster og konsentrasjonsevnen blir satt på prøve. Ikke nødvendigvis fordi strekkene og postene er vanskelige, men fordi løperne i langløypen skal gjennom tre sløyfer (sommer fugler) slik at løperne må ha fokus på kartet og sjekke nøye hvor neste post er. Sommerfuglposten skal en innom fire ganger. I tillegg skal tre andre poster besøkes to ganger av løperne. Så konsentrasjonen må være på topp hele veien.

Med tre sløyfer blir det altså seks varianter i langløypen, så her er det lite sannsynlig at du har samme variant som lagkammeraten eller kompisen. Kartfokus blir det viktigste denne gangen.

Kortløype for alle

I kortløypen er det også fellesstart – og med vanskelighetsgrad som av løypelegger vurderes til lett/normalt C-nivå, kan dette være en fin anledning til å ta med “nye” nattløpere som kan løpe to og to sammen. Kortløypen er på 2,1 km.

Hold køplassen din!

Ellers oppfordrer arrangøren dere til å være tålmodige ved målgang!

2 Comments

Comment by Jan R

9. November 2007 @ 20:21

Når langløypen på 4.1 km er for lang og kortløypen på 2.1 km er fore lett, hva gjør du da? Blir hjemme?

Comment by Jorn Torgersen

10. November 2007 @ 18:48

Fra Italia.

Neida, Jan. Kortloypen er ikke for lett. Passer deg utmerket. Du kommer til aa bruke 32min.

Sorry, the comment form is closed at this time.