Tøff og lang start på nattcupen!

Nattcup - skrevet av Jan Kocbach, 18 Oct 2007@9:21

nkart.jpgNATTCUP 07/08, EIDSVÅG: “Postene i langløypen er ifølge løypelegger Tore Juvik ikke så vanskelige denne gangen. Løypen kalles “kortdistanse” på 3.5 kilometer, med anslått vinnertid til å være under 30 minutter.” skrev vi her på HOK-Bloggen i forkant av høstens første nattcup-løp. Det viste seg å være fire feil – her er tre av dem (den siste finner du nok selv): Løypen var alt annet enn lett i følge mange av kommentarene man kunne høre på Eidsvåg i går, Tore hevder ikke å være løypelegger men bare å ha lagt ut postene, og vinnertiden til Trygve Buanes (Viking) ble på over 45 minutter. Allikevel: De fleste kommentarene fra deltagerne var veldig positive – det virker som om de satte pris på en skikkelig utfordring nå tidlig på høsten. Særlig må vi berømme alle de som gikk opp fra C til B i år! Og en spesiell gratulasjon til dameløperne Helen Martinsen og Dagrunn Daltveit som tross noen større bommer fikk svært gode tider sammenlignet med herrene!

Oppdatert: Veivalgsanalyse i Routegadget fra løpet – tegn inn ditt veivalg!

trygve_s.jpg

Seier på hjemmebane

Trygve Buanes (se bilde til venstre) stakk av med seieren i HA på hjemmebane med en tid på like under 46 minutter. Like bak fulgte Tom Eikanger – og derfra var det et godt hopp ned til Gneist-løperne Arne Knudsen og Øystein Nipen Egeland på plassene bak. Gneist-løperne scoret forøvrig høyt på “klynge-statistikken” (se rødmarkerte strekk) – og hang med i en større klynge store deler av løypen.

Nytt av året er oppdeling i tre klasser for hvert kjønn, D/HA, D/HB og D/HC. A og B-løypene løp denne gangen samme løype – og dermed ble det en real utfordring for en del av løperne. Best blant herrene i B-løypen ble Sondre Hellen på like over 63 minutter – med Kristian Falch 5 minutter bak.

Imponerende dameinnsats!

Helen Martinsen og Dagrun Daltveit imponerte begge med sterke tider i klassen DA. Med tiden 50.45 var Helen bare 1 minutt bak tredje beste herreløper – noe som ga Helen en 6. plass totalt i langløypen. Dagrun fulgte opp med en neste like god tid – bare minuttet bak Helen. I B-klassen ble det litt lengre tider – hele 82 minutter bruke vinneren i DB – Liv Ormberg – på sine 3.5 kilometer på Munkebotn. Til gjengjeld var det tett i toppen – bare 24 sekunder bak kom Linda Rykkje.

Trivelig C-løype

C-løperne kunne rapportere om en veldig trivelig løype på dette åpningsløpet i Natt-cupen. Raskest av alle var Stein Ove Dyngeland fra Statoil i HC på like over 21 minutter – men bare 3 minutter bak kom Varegg’s Linn Kristine Gjesdal som beste dameløper med Wenche Gjesdal og Nina Soligard på de neste plassene. Blant herrene fulgte Christian Kjenes Haugland og Jan Erik Claussen på de neste plassene.

Si din mening!

Utifra avstemningen om løyper for nattcupen (se nedenfor for resultat dersom du har stemt før – dersom du ikke har stemt før kan du stemme nå og samtidig få sett resultatet) ser det ut til at de aller fleste ønsker å ha tre løyper i nattcupen. Et passelig kompromiss utifra avstemningsresultatene vil sannsynligvis være:

  • Løype 1: A-nivå 4-5 kilometer
  • Løype 2: A/B-nivå 2.5-3 kilometer (typisk noen poster fra løype 1, noen fra løype 3)
  • Løype 3: C-nivå 1.5-2 kilometer

Er det slik dere også oppfatter ønskene? Skriv gjerne en kommentar nederst på siden med utfyllende kommentarer.

Resultater

tiostemning0.JPG

6 Comments

Comment by alltidpåpallen

18. October 2007 @ 09:57

Vi kan vel bare slå fast at Gular igjen har gjort et godt forsøk på å kneble Nattcup’en allerede i runde 1.
Minnes ifjor da gjennomganngstonen også var….. for lang, for vanskelig, for tøff.

Likevel må vi kanskje ta debatten, hva er det vi trenger hvis vi ønsker å bli bedre. I forhold til mitt eget løp vil jeg si det er trist at dette holder til pallen. Gjorde et rimelig dårlig løp, tror at norgeseliten ville løpt denne løypen godt under 35min.
Det bør være på det nivået våre beste bør sikte.

Comment by Jan Kocbach

18. October 2007 @ 10:12

Når det blir delt opp i A- og B-løype (og virkelig er to forskjellige løyper), så vil A-løypen henvende seg til et noe annet publikum. Da er det helt OK at A-løypen er like lang som i går eller også noe lengre dersom kartet er bra.

Men: I går var kartet tvilsomt rundt flere av postene. Dette virket til dels som en skrivebordsløype der løypelegger ikke har sjekket kartet rundt postene skikkelig og flyttet dem til områder der kartet var bra nok – noe som førte til mer bomming enn normalt. På nest-siste post var kartet ganske tvilsomt når man kom ovenifra – det var noe rart med stien, avstand fra sti til kolle osv. Her var vi 10-15 stykker som lette. Og på 2. post ble jeg felt av en “ny” kraftledningsmast 30 meter fra posten – her er det også noe litt rart med stien(e) i området.

Comment by Liv

18. October 2007 @ 15:42

Eg håper at løypene endres slik at B-løype holder B-nivå, da blir det mye kjekkere for oss som ønsker en utfordring fra C-løypen, men som vil i mål før det blir frokost.

Comment by Espen Rognsvaag

18. October 2007 @ 19:55

For min egen del synes jeg det var en grei løype til og med 7. post.. Dog litt feil i postbeskrivelsen sammenlignet med virkeligheten (2.post lå nord nor høydepunkt, ikke sør for)..Avslutningen bar preg av elendig kart og en (etter min mening) feilplassert sistepost. Når det gjelder lengre løyper så kan dette være vel og bra med tanke på at det blir mer reelt i forhold til Natt-NM og løypelengdene man møter på tio, jukola… Men da bør det også legges litt mer sjel og arbeid i løypeleggingen samt valg av terreng. Litt av sjarmen med Nattcupene som har vært at så mange har konkurrert i samme klasse. Blir langløypen for lang vil man miste mange 40-åringer og bli sittende igjen med 5-6 jr/senior (max) som løper langløypen.. Det blir ikke helt det samme, det er ihvertfall min mening

Comment by Owen

18. October 2007 @ 21:43

Tenk at Hansen har gjort sitt beste og så er det bare klaging! Jeg virret nå hjelpesløst med diffust kart og terreng på 4., 7. og på 12.(nestsiste). Å finne små høydepunkt i diffus skråli med et kart som ikke gir noe gratis er nå bingo for meg. Kveldens høydepunkt ble da jeg oppdaget Thierry bak meg på 7. Da hadde han løpt fra meg med minst 5 min på 4. Når stødige Thierry virrer like mye som meg da må det være både postplassering og kart som overvurderes av våre kjære løypelegger. Og jeg som trodde at Munkebotn kartet var revidert og oppgradet mange hakk fra forrige utgave. Hmm, men det kan like godt være dårlig kartlesing og svakt nattesyn fra undertegnede. På en ellers bekmørk kveld, var det en liten lettelse å spore når jeg oppdaget at Torgeir Strand ikke var med. Han kunne nemlig sikret seg flere Varegg skalper i går.

Comment by Torgeir Strand

19. October 2007 @ 19:36

Som ei trøyst og oppmuntring til Owen m.fl., kan eg melde at eg diverre er bortreist også neste gong…

Sorry, the comment form is closed at this time.