Spennende o-helg med Valstad og Staff

Nyheter - skrevet av Jan Kocbach, 15 Feb 2007@0:44

Som en del av NOFs nye prosjekt “O-løftet” kommer to av norges største o-stjerner i nyere tid, Bjørnar Valstad og Hanne Staff, denne helgen til Bergen for å holde foredrag/seminar om å bli en bedre o-løper, og for å være med som instruktører på o-teknisk trening i Åsane. I tillegg blir det løypeleggerseminar på fredag kveld, kretsting på lørdag og langdistanse o-løp på søndag – masse spennende å ta av med andre ord! På Bjørnar+Hanne sitt foredrag er fokus på hva som skal til for å oppnå utvikling og bli en bedre o-løper – og da særlig mot målgruppen 13-20+ og mot trenere og ledere. Den o-tekniske treningen har forenkling som tema. Møt opp både på seminarer og på treninger – dette er en gylden mulighet til å lære noen tips av dem som virkelig vet hva som skal til!
staffvalstad.jpg

Program 16.-18. februar
  • Fredag 18.00-21.00: Løypeleggerseminar + arrangørseminar, St. Paul skole
  • Lørdag 11.30-13.30: O-teknisk trening med Hanne og Bjørnar, Åsane (Meld på)
  • Lørdag 13.30-16.00: Seminar med Hanne og Bjørnar, Badstuen til Varegg (Meld på)
  • Lørdag 16.00-19.30: Kretsting, Badstuen til Varegg
  • Søndag 12.30-: Langdistanseløpet Ytrebygda rundt, Ytrebygda skole (Meld på)

Les også om Hanne & Bjørnar på “O-løftet” i Troms i Troms Folkeblad (inkludert en videosnutt).

Løypeleggerseminar + Krav til arrangører

bernt_myrvold.jpgLederen i NOF sin tekniske komitè, og forfatter av løypeleggerhåndboken som blir gitt ut i løpet av våren Bernt O. Myrvold kommer til Bergen som en del av “O-løftet” til NOF for å lære fra seg om løypelegging. Dette seminaret bør være obligatorisk for alle løypeleggere på løpene her i kretsen i år – så få med deg alle aktuelle fra din klubb! I tillegg vil Torgeir Strand snakke om krav og føringer for KM og rankingløp i Hordaland.

Tema:

  • (1) Løypelegging spesielt med hensyn på løyper for yngre og ungdom, N,C & B nivå (2) Endringer i regelverk v/ Bernt O. Myrvold fra Orienteringsforbundet.
  • Krav og føringar for KM og rankingløp i Hordaland v/ Torgeir Strand, Teknisk komite i HOK.
  • Sted: Auditorium, St.Paul skole, Christies gt 16. Tid: Fredag 18.00-21.00

For fullt program, se innbydelsen hos HOK.

O-teknisk trening

Vi har nå vært gjennom alle de fire fokusområdene for o-teknisk trening i vinter – Forenkling/forlenging av posten, Planlegge og utføre strekket, Kompass-trening, og Orientering i Fart – og vil nå repetere alle temaene på de kommende treningene frem mot o-sesongen. På lørdagens o-tekniske trening er temaet “Forenkling/forlenging av posten” – og til å hjelpe oss som instruktører kommer Hanne Staff og Bjørnar Valstad. Bjarte Eikanger har det tekniske ansvaret for treningen.

staffvalstad_1.jpg

Seminar med Hanne og Bjørnar

Utvikling av unge utøvere v/ Hanne Staff og Bjørnar Valstad. Stikkord: Hva er viktig å fokusere på for å oppnå utvikling og bli en bedre o-løper. Utveksling av erfaringer, gruppe-/plenum- diskusjon. Målgruppe: Utøvere 13-20+, trenere og ledere.

Kretsting
Langdistanse o-løp: Ytrebygda rundt

Vinterens nyvinning på o-fronten er langdistanseløpet Ytrebygda rundt – som går på tre av Gneist sine kart i Ytrebygda-området på søndag den 18. februar. Løpet består av 3 sløyfer som alle har start og innkomst på Ytrebygda skole. De sprekeste løper 3 sløyfer. De nest sprekeste løper 2 og de andre bare 1. Det er kun 3 klasser og det er fritt å velge hvilken klasse en vil delta i. Fellesstart for alle er klokken 13.00 presis – møt opp senest 12.30 så du får registrert deg!

2 Comments

505

Comment by Torgeir Strand

15. February 2007 @ 18:38

Kor langt er “langt” i Ytrebygda rundt? Er “langt” langt i den gamle betydninga (den gong langt var langt), eller er det langt i den nye betydninga (der langt betyr det same som normalt, sjølv om dette no er lengre enn det vi vanlegvis løper…)? Fortsatt forvirra? Forhåpentlegvis ikkje etter å ha lese innbydinga, som venteleg kjem før påmeldingsfristen er ute…

506

Comment by Jan Kocbach

15. February 2007 @ 18:41

I følge mine opplysninger fra en foreløpig innbydelse:

Det er kun 3 klasser og det er fritt å velge hvilken klasse en vil delta i.

Sløyfe lengde km Klasse Nivå

1 3,6 Kort (Kun 1. sløyfe) B

2 3.6 +3,4 Mellom (2 første sløyfer) C/B

3 3,6+3,4+4,0 Lang (Alle 3 sløyfer) B/A

1. sløyfe går på Ytrebygda kartet.

Her har alle samme løype. Med andre ord, rent heng.

2. sløyfe går på Sandsli.

Her er det ”mikrogafling” på flere av postene. (se forklaring nederst)

3. sløyfe går på Kokstad.

Vanlig løype, men det er lagt inn poster i valgfri rekkefølge.

Sorry, the comment form is closed at this time.