Variert og spennende på Storetveit

Nattcup - skrevet av Jan Kocbach, 11 Jan 2007@22:00

storetveit_1.jpg
Kommende onsdag – den 17. januar – inviterer Gular til vinterens 4. nattcupløp i et fartsfylt terreng som egner seg veldig bra for nattorientering.
Fremmøte er på Storetveit ungdomsskole, med parkering på motsatt side av veien. Storetveit-kartet (målestokk 1:5000, se kartutsnitt) dekker blant annet Storetveitmarkene med omliggende skog-klynger og bøkeskogen rundt Fantoft stavkirke, og er kjennetegnet av god løpbarhet med små områder innimellom med tildels krevende orientering. Her blir både veivalg og fartstilpasning viktig – og dersom du vil ta utfordringen med å løpe langløypen en gang i år, er dette tidspunktet – for selv om noen poster vil være krevende, vil du alltid være i nærheten av en lyktestolpe. Og husk: Hager er strengt forbudt område – overtredelse medfører diskvalifikasjon.

Terreng og løyper

Terrenget rundt Fantoft stavkirke har vært benyttet til nattcup 6 ganger mellom 1996 og 2005 – og har alltid vært populært blant nattløperne. Blandingen mellom lettløpt skog, stier, veier og korte, bratte bakker gjør at nattløp i dette området alltid blir spennende og fartsfylte. Og når farten blir stor er det lett å gå på en bom i de vanskelige områdene – og da særlig i området like i nærheten av stavkirken. Det blir noe asfaltløping, men løypeleggeren mener at det allikevel vil lønne seg å løpe med o-sko.

Langløypen er 4.3 kilometer lang og har 17 poster – noe som bør bety en vinnertid på under 35 minutter. I dette terrenget vil nok de færreste bruke noe særlig over en time. C-løypen er på 2.7 kilometer, og har 10 poster. Her er postene lagt slik at man kan gjøre løypen enkel ved å velge de riktige veivalgene – altså en ypperlig anledning til å prøve nattløp for dem som ikke har gjort det før! Mørkeredd? Husk at du aldri er langt fra en lyktestolpe…

Forbudte områder

Hager er veldig forbudt område – overtredelse vil medføre diskvalifikasjon. Det samme gjelder krysning av hovedveien – men her er det naturlig kryssing av veien over gangbro. Vær generelt forsiktig ved løping på veier i området, da enkelte av dem er trafikkerte.

helen_s.jpg

Rune og Helen?

På Storetveit ble det seier til Jan Kocbach og Helen Martinsen (bildet) i 2005, mens Thierry Matthey og Annemarie Madsen tok seg av seieren en snørik onsdagskveld i 2004. I år er bordet dekket for Rune Nygård i herreklassen – som med 3 strake seiere allerede har sikret seg beste startposisjon i den avsluttende jaktstarten. Blant damene har Helen Martinsen vunnet et av løpene og har ledelsen i sammendraget – mens Lena Grand og Dagrun Daltveit delte seirene mellom seg på de to andre løpene, så her er det fortsatt helt åpent.

Parkering og samlingsplass

Samlingsplass er på Storetveit ungdomsskole, og parkering er på parkeringsplassen utenfor Bergen Energi på motsatt side av veien. Se kartutnitt nederst for vei fra parkering til samlingsplass (ca. 400 meter). Det blir ikke parkeringsvakter, og heller ikke merket til samlingsplass fra parkering – men det er lett å finne veien..

Påmelding

Det er viktig at alle melder seg på til nattcupen – selv om de ikke er sikker på at de kommer til å løpe. Det vil gjøre arrangementet lettere å gjennomføre, resultatene kommer raskere, og det blir mindre kø. No show – no pay, så bare meld deg på på onlinepåmeldingen med en gang dersom du tror du kanskje skal på løp (det er fort gjort). Start er mellom 1830 og 1915, og mål stenger klokken 2030.

Link:

parkering.jpg

No Comments

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.