Tiostemning på Gymmeland

Nattcup - skrevet av Jan Kocbach, 23 Nov 2006@7:15

NATTCUP 06/07, GYMMELAND: Først kom det en løper ut av skogen. Så et par til. Så var det stille. Lenge… Plutselig så vi en lang slange med lys oppe i skogen. 10 – 20 – 30 lys på vei nedover mot nest siste post. Det var nesten som å stå i Sverige og vente på at teten skal komme inn etter 1. etappe på Tiomila. - Det var nok litt lange og vanskelige løyper i dag også, sa dagens vinner Rune Nygård etter løpet, og det var nok det som gjorde at det ble noen lange køer uti skogen. Men når været spilte på lag og ga oss den første regnfrie dagen på lenge, så var det allikevel bare blide natt-løpere å se på Gymmeland.
tiostemning0.JPG

Mye bomming

Som vanlig ble det seier til Rune Nygård i herrenes langløype. - Det gikk stort sett greit, men det ble litt bom på 11. post. Der kom jeg til posten i C-løypen først, og ble stående der en stund, kunne Rune fortelle etter løpet.
trygve_s.jpg- Det blir nok en del som går i fellen der, mente Rune. De fleste andre hadde mye større problemer i granskogen på Gymmeland. - Jeg var to ganger tilbake til huset, så der tapte jeg mye, kunne Kirsti Lysaker fortelle om sin opplevelse på langstrekket til 4. post. Også førsteposten voldte mange problemer. En av dem var Trygve Buanes (bildet). - Jeg skulle bare følge søkket oppover, og så skulle posten være der. Men det gikk ikke. Jeg kom alt for langt til høyre, og tapte sikkert et minutt der. Av resultatlisten ser vi at det er flere som slet på Gymmeland; bare en av løperne i damenes langløype kom under timen…

Langstrekk med veivalg

Det er ikke så ofte det blir plass til et langstrekk med skikkelige veivalgsalternativer på Nattcupen – men det hadde løypelegger Atle Alvheim klart denne gangen. Fra 3. til 4. post (se kort nedenfor) var det 3 alternativer. Rett på, rundt på vei til venstre eller rundt på vei til høyre til rett nedenfor posten, og rett opp lien. Løypeleggeren selv holdt en knapp på rett på veivalget – mens dagens suverene vinner valgte venstreveivalget.

Litt i tøffeste laget

Løypelegger Atle Alvheim hadde ikke helt klart å ta signalene i forhold til løypene etter forrige nattløp. - Jeg tror det er fordi jeg er så kjent her, sa Alte etterpå. Heldigvis ble Atle og alle vi andre reddet av stjerneklar himmel – og dermed ble det en kjempefin tur for alle.

karta.jpg

8 minutter

Hele 8 minutter ble seiersmarginen til Lena Grand (Gneist) i damenes langløype! Kirsti Lysaker kom inn på 2. plass til tross for problemene på langstrekket, mens Siri Sjødin Drange kom seg inn til 3. plass.
bsi_s.jpgDagrun Daltveit har løpt mye bra nattorientering i det siste, men denne gangen måtte hun se seg slått med hele 12 minutter av Lena.

I herrenes langløype vinner Rune Nygård akkurat som han vil. Denne gangen var marginen over 4 minutter ned til Morten Westergård – med Magne Knudsen og Jan Kocbach på de neste plassene. Ned til Bjørn Hølleland på 5. plass var det hele 8 minutter!

Lang kortløype

I kortløypen kunne Nina Soligard innkassere nok en seier blant damene – men denne gangen bare sekunder foran Liv Sylvi Meyer (Gneist) i dameklassen. På tredje plass fulgte nok en Gneist løper, Ingrid Sandvoll. Dermed ser det ut til at dette virkelig var Gneist sin dag! Vinnertiden i kortløypen er en annen historie. 39 minutter på Nina Soligard og 7 stykker over 1 time er kanskje litt langt, Atle?

Hos herrene i kortløypen var det også kjente navn på toppen. Sturla Stemshaug kom seg gjennom løypen på like i underkant av 35 minutter – og et par minutter bak kom Fana-løperne Martin Claussen og Jan Erik Claussen.

Stor fart gjennom juletrær og hager

Til tross for alle advarsler kunne løpere observeres både i juletreskog og i hager fra min plass på sistepost. Nedenfor ser du noen av dem som hadde størst fart når de kom forbi….

nattcup2.jpg

C-løypen

Her ser du C-løypen. Var den for vanskelig i dag? Skriv din mening nedenfor. Var du som løp A-løypen fornøyd med løypelengden?

kartc.jpg

3 Comments

19

Comment by Knut Willard

23. November 2006 @ 16:10

Hei!
Jeg løp/gikk C-løypen og mellom 6 og 7 post så jeg ikke skogen for bare trær! Havnet inne i det mørkegrønne – virret rundt og rundt og havnet på den store stien lengre ned. Gav opp alle forsøk på å ta meg opp igjen for å finne posten og tuslet til mål. Kjempeflott vær og terreng – men synes strekket 5 – 6 – 7 var noe vanskelig i C-løypen. Følte meg litt slik jeg gjorde på Hjortland for et par år siden!

Med hilsen
Knut Willard

20

Comment by Øistein Bøe

24. November 2006 @ 00:55

Fin løype, virket kanskje litt lang, men det skyldes undertegnedes småbomming “hele veien”. Spesielle problemer: 2. Post: Stopper 20 meter før denne og er skikkelig i tvil om jeg er kommet for langt til høyre, løper tilbake tar meg inn på sti – 7. Post: Leser ikke bra nok og skjønner ikke at posten/steinen må ligge OVER skrent (skylder på skjev trykk på kartet – men det unnskylder ikke tabben). Fra 9 til 10. løper på kompass og skal egentlig rett i/opp i det hvite like før post, men havner på C-løype posten… MEN jeg likte utfordringen og OK vær…..

21

Comment by Liv

24. November 2006 @ 15:18

Hva med å spre nedoverbakker litt jevnt utover? Istedenfor én superbratt nedoverbakke (5-6 post) og resten opp opp opp? Litt lang løype… Tråkket ellers nesten på en rype, stakkars!

Sorry, the comment form is closed at this time.