Nattcupen til skogs den 13/2!

Nattcup - skrevet av Jan Kocbach, 10 feb 2008@23:30


mm.jpgNATTCUP 2007/2008, HJORTLAND: Etter en rekke nattløp blant hus, hager og golfbaner trekker nattcupen skikkelig ut i skogen når det 5. løpet i nattcupen skal avgjøres på Hjortland førstkommende onsdag den 13. februar. I følge terminlisten er løpet langdistanse – men lengden er ikke så mye lenger enn vanlig. Utfordringen blir istedenfor å finne frem uten hjelp av lyset fra lyktestolper og TV-skjermer gjennom vinduene til folk. Forøvrig er dette også siste sjanse til å pynte på plasseringen sin før den avsluttende jaktstarten!

Terreng og løyper

hjort.jpgTerrenget på Hjortland er noe av det fineste skogsterrenget vi har rundt Bergen – med fin bunn og lite brake. I liene nedover mot mål kan det fort bli vanskelig dersom man ikke holder hodet kaldt! Terrenget husker sikkert en del igjen fra både tidligere nattcup-løp og NM i nattorientering.

Løpet er satt opp som langløp – men løypene er ikke så mye lenger enn vanlig allikevel. A-løypen er på 4.5 kilometer med 11 poster – og her er det vesentlig mer terreng og mindre vei og sti enn vanlig. I både B og C løypen blir det derimot en del sti – og her er løypelengdene henholdsvis 2.5 km (9 poster) og 2.2 km (6 poster). C-løypen følger tydelige ledelinjer og postene ligger like i nærheten av disse. B-løypen følger eller krysser mellom ledelinjer. C-løpere får kartet på samlingsplass. Løypene er håndtegnet på kartet – perfekt for dem med dårlige øyne med andre ord. Det er postbeskrivelse med symboler i alle løyper.

Fremmøte og parkering

Parkering og samlingsplass blir på Hjortland (se kart) – merket fra Gullgruven. Som vanlig er det start fra 18.30-19.15, og mål stenger klokken 20.45. Dersom du har tenkt å bruke lang tid er det dermed lurt å starte tidlig…. Det er 5-10 minutter å gå til start fra samlingsplass.

Påmelding

Det er viktig at alle melder seg på til løpet – selv om de ikke er sikker på at de kommer til å løpe

with respect to sildenafil and the relative cost.- Intraurethral alprostadil cheap viagra online.

. Det vil gjøre arrangementet lettere å gjennomføre, resultatene kommer raskere, og det blir mindre kø. No show – no pay, så bare meld deg på på onlinepåmeldingen med en gang dersom du tror du kanskje skal på løp (det er fort gjort) – siste frist for ordinær påmelding er mandag kveld.

Stillingen i sammendraget

Det har tetnet seg til i sammendraget i flere av klasseen – men det er fortsatt en del løpere som bare har to gyldige løp og trenger et løp til for å være med for fullt på den avsluttende jaktstarten! I HA er det Morten Westergård som er i teten – minuttet foran Trygve Buanes. I DA har Helen Martinsen sikret seg en klar ledelse med tre seire – og det er allerede klart at Helen kommer til å løpe ut først på den avsluttende jaktstarten! Foreløpig er det over 2.30 ned til Agnete Nummedal på 2. plass. I HB er Øystein Nipen Egeland i tet foran Sondre Hellen – men her er det fortsatt veldig åpnet
. Damenes B-løype er toppet av Liv Ormberg minuttet foran Linda Rykkje.

I HC er Mads Claussen i tet like foran Jan Erik Claussen. I DC holder de det også i familien: Her er det Linn Kristine Gjesdal som leder foran Wenche Gjesdal.