O-teknikk: Mer kompass 9/2 kl. 1200

Nyheter - skrevet av Jan Kocbach, 07 feb 2008@14:43


komp2.jpg[MERK! Treningen starter 12.00 denne lørdagen!] Førstkommende lørdag fortsetter vi vårt fokus på kompassorientering/retningsløping – denne gangen på Frekhaug. Vi har sett at mange har gjort store fremskritt på kompassøktene de siste helgene – men det er fortsatt et stykke igjen for enkelte, og da særlig når man skal omsette kompassløpingen til en vanlige o-løype. Det fikk flere oppleve på natt-treningen på Ytrebygda i går! På lørdagens trening blir det derfor enkelte strekk der man orienterer vanlig frem til «siste sikre» merket med en liten ring, og skal løpe nøyaktig på kompass derfra og inn i posten (se illustrasjon til høyre). I tillegg blir det også strekk der hele strekket er «hvitet ut» slik som på de forrige kompass-treningene.

Kompassorientering: Opplegg

I opplegget som benyttes på denne treningen er alle detaljene på strekket fjernet, slik at man kun ser detaljene i området rundt og bak posten for å tvinge løperen til å benytte kompasskurs selv om det finnes oppfangende detaljer på strekket som normalt hadde blitt benyttet. På enkelte strekk er det kun området mellom siste sikre og posten som er hvitet ut

(about half• Sexual activity is no more stressful to the heart than sildenafil side effects.

.

Noen tips:

  • Du trenger ikke å vri på kompasshuset når du utfører denne treningen – hvis du løper med tommelkompass er det tilstrekkelig å legge den rette linjen på kompasset langs streken, orientere kartet nøyaktig, og så følge den rette linjen på kompasset. Det er viktig at du løper på kompasskurs på en slik måte som du også ville gjort det i et løp i et detaljfattig område. Dette er ikke en «teoretisk øvelse», men en øvelse på noe du senere skal gjøre på nøyaktig samme måten i løp!
  • Løft blikket langt framover på strekket – da blir det mye enklere å holde retningen – og du slipper å se så ofte på kompasset/kartet.
Ytterligere detaljer

Fremmøtested Ved Mjåtveit mellom Frekhaug og Burkevellene (se kart). Noe begrenset parkering ved fremmøtestedet – men det er en parkeringslomme lenger nord med flere parkeringsplasser
.

Tidspunkt 12.00
Arrangør Varegg – Morten Westergård
Påmelding Her innen fredag kl. 1200.
Opplegg Kompassorientering
Detaljer To sløyfer på ca. 2 kilometer hver. Mange vil nok klare seg med bare sløyfe 1. Kartet er ”hvitet” ut i mer eller mindre grad på strekkene.

Forarbeid Les det som står om kompassorientering på HOK-Bloggen og denne artikkelen på OPN.no om hvordan landslaget trener kompassorientering.

Etterarbeid Hvor bra traff du postene? Gi deg selv 1 poeng for hver gang du kom innenfor ca. 20 meter fra posten, summer opp, og del på antall poster og multipliser med 100. Kom du på en treffprosent på over 85?

Hvorfor traff du ikke der hvor du kom ut feil sted? Foran neste trening på kompassløping er det viktig at du finner svaret på dette spørsmålet slik at du kan forbedre treffprosenten din!

Mestertips Løft blikket og se langt fremover når du tar ut retningen. På den måten kan du holde langt høyere fart siden du slipper å se på kart/kompass så ofte.
Kompass og Orientering i fart

På de o-tekniske lørdagstrenigene er vi nå inne i en periode med Kompass/retningsløping. Etter dette blir den en omgang med Orientering i fart (se terminlisten for o-tekniske treninger) og link til utfyllende informasjon om hvert tema i høyre marg. Deretter blir det en o-teknisk test, før vi setter i gang forfra igjen tema-messig på torsdagene i sesongen.