Lad lykten: Natt-trening onsdag 6/2 fra Ytrebygda skole

Nyheter - skrevet av Jan Kocbach, 03 feb 2008@22:56

chr_s.jpgFørstkommende onsdag er det igjen klart for natt-trening fra Ytrebygda skole – treninger som har blitt langt mer populære enn vi hadde trodd på forhånd. Sist var det igjen nesten 20 fremmøtte. Merk at treningen er flyttet fra Stendskogen til Ytrebygda! Denne gangen også med skikkelige poster i skogen og med meredianer!! Vi bruker postene fra søndagens langtur i forskjellig rekkefølge!

Meld deg på her dersom du tror du dukker opp! Bedre med en påmelding for mye enn en for lite!

Om treningene: Varegg og Fana samarbeider om natt-treninger 12 onsdager i vinter som et ledd i satsing på de store natt-stafettene. Treningene er åpne for alle interesserte – også for andre klubber – og vi håper på en fin gjeng som gjør hverandre bedre uke etter uke. Husk at natt-trening er veldig god o-teknisk trening også for å bli bedre om dagen! Planen er å løpe i grupper på 2-4 løpere der man veksler på å ligge først. Hver onsdag frem til over påske (med unntak av vinterferien) blir det natt-trening – fremmøtested går på rundgang mellom Varden, Stendskogen og Ytrebygda. NB! Meld deg på for å være sikker på å få kart med inntegnet løype. Husk også å møte opp innen 1905 skal du få kart!

Vi løper i grupper på 3-4 stykker. Første gruppe tar med seg kreppapir og legger ut kreppapirstrimler på postene. Følgende fire trenings-varianter kan gjøres i gruppene:

  • Følg Jon: Man veksler på å ligge først, mens de andre ligger bak og kontrollerer. Begynn alle natt-treningene med «Følg Jon» på første del av løypen.
  • Stafett-trening variant 1 / Bomme-trening: Èn løper foran og ser på kartet (lederen), mens de andre i gruppen ligger bak uten å se på kartet. På et eller annet tidspunkt på strekket (gjerne i nærheten av posten), gir lederen beskjed om at de andre kan se på kartet, og da er det førstemann til posten. Poeng 3-2-1 til løperne ettersom når de kommer til posten. NB! Bruk bomme-trening mot slutten av økten!
  • Stafett-trening variant 2: Som bomme-trening, men løperne som løper bak får se på kartet underveis. På denne varianten kan løperne gjerne «slippes fri» midt på strekket. I denne varianten får også «lederen» poeng
    .
  • Leder-press trening: Flere av natt-løypene på onsdagene er lagt opp slik at det er klynger med 3-5 kortstrekk etter hverandre – noe som egner seg bra for lederpress-trening. Fremgangsmåte: En av løperne får et forsprang på 1 minutt (evt. 30-45 sekunder). Han skal så prøve å komme seg frem til siste post i «klyngen» med poster uten å bli tatt igjen av de andre løperne som jager ham. Igjen er det poeng 3-2-1 til løperne ettersom når de kommer til posten.

Fremmøtested Ytrebygda skole
Tidspunkt 19.00 utløping 19.05
Løypelegger Jan Kocbach
Påmelding Her innen onsdag kl. 1200.
Opplegg Natt-trening med vanlig løype. Løper i grupper på 3-4 personer
.