Innbydelse: BergensNatten lørdag 21. mars

Nattcup - skrevet av Jan Kocbach, 10 mar 2009@17:17

BergensNatten2009.jpg
Lørdag den 21. mars 2009 er det igjen klart for Natt-stafetten «BergensNatten» – en skikkelig sosial natt-stafett i et av Bergens fineste o-terreng! Det blir publikumspost og vi prøver igjen å få til «live GPS tracking» på storskjerm innendørs. Som «prolog» blir det D/H13-16 stafett mens det fortsatt er lyst. Samlingsplass blir varm og god: Innendørs i IL Gneist sitt klubbhus med tilgang til dusj. Istedenfor premiering går i år som i fjor alle premiepengene til innkjøp av Pizza til deltagerne!

BergensNatten var en spennende og populær nyvinning på o-fronten i Bergen i fjor – du kan lese mer om BergensNatten 2008 på HOK-Bloggen eller hos Linnka.

Fremmøte og samlingsplass

Samlingsplass er innendørs på IL Gneist sitt klubbhus på Liland i nærheten av Flesland. Her er det godt og varmt – og tilgang på dusj og garderobe. Fremmøte er klokken 17.00 for D/H13-16 stafetten – og senest kl. 19.00 for de andre klassene. 16-åringer oppfordres til å velge nattstafetten istedenfor prologen!

Kart og Løyper

Gneist sine kart i Liland/Ytrebygda-området benyttes til løpet. Terrenget kan betegnes som noe av det fineste o-terrenget i Bergen, og består delvis av lettløpt, småkupert skogsterreng og delvis variert vei/gate-orientering.

Vi tilbyr følgende klasser:

 • Prolog: D 13-16. Start 17.30. 3 etapper à ca. 2.5 km. Sprintstafett – delvis skogsterreng / delvis gate/vei (o-sko anbefales). Alle etapper lett gaflet. Løypene er lagt slik at løperen som løper 1. etappe kan i tillegg løpe siste etappe – men laget teller da utenfor konkurranse.
 • Prolog: H 13-16. Start 17.30. 3 etapper à ca. 2.5 km. Sprintstafett – delvis skogsterreng / delvis gate/vei (o-sko anbefales). Alle etapper lett gaflet. Løypene er lagt slik at løperen som løper 1
  . etappe kan i tillegg løpe siste etappe – men laget teller da utenfor konkurranse.
 • H 120. Start 19.15. 3 etapper à ca. 2.5 km. Sprintstafett – delvis skogsterreng / delvis gate/vei (o-sko anbefales). Alle etapper lett gaflet. Løypene er lagt slik at løperen som løper 1. etappe kan i tillegg løpe siste etappe – men laget teller da utenfor konkurranse.
 • D 120. Start 19.15. 3 etapper à ca. 2.5 km. Sprintstafett – delvis skogsterreng / delvis gate/vei (o-sko anbefales). Alle etapper lett gaflet. Løypene er lagt slik at løperen som løper 1. etappe kan i tillegg løpe siste etappe – men laget teller da utenfor konkurranse.
 • H 16-. Start 19.15. 4 etapper (med mulighet for opp til 6 løpere). Stort sett skogsterreng.
  • 1. etappe: 4.5 kilometer gaflet
  • 2. etappe: 3.5 kilometer ugaflet
  • 3. etappe: 3.5 kilometer gaflet
  • 4. etappe: 5.5 kilometer gaflet
 • D 16-. Start 19.15. 3 etapper (med mulighet for opp til 4 løpere). Stort sett skogsterreng.
  • 1. etappe: 3.5 kilometer gaflet
  • 2. etappe: 2.5 kilometer ugaflet
  • 3. etappe: 3.5 kilometer gaflet

Alle løypelenger er foreløpige og kan bli endret. For alle klasser (endret i forhold til opprinnelig innbydelse!) kan 2 løpere starte parallellt på 1. etappe på et lag. I tilfelle er det førstemann av disse løperne i mål som teller med hensyn på veksling – 2. mann kan være i skogen så lenge han/hun ønsker. Tilsvarende for 2
. etappe på H16-.
Løypene er lagt slik at en løper som løper 1. etappe på D/H 13-16 sprintstafetten i tillegg kan løpe 2. etappe på H16- eller 2. etappe på D16-.

Gafling

Gaflingen er gjort på en slik måte at det ikke er 100% garantert at alle lag løper nøyaktig de samme strekkene i løpet av stafetten (på grunn av at 2 løpere kan starte parallellt), men total løypelengde vil være omtrent lik. Gaflingen er mild i alle klasser.

Påmelding

Påmelding på e-post til Jan Kocbach på e-post Jan@Kocbach.net. Påmeldingsfrist torsdag 19. mars kl. 20.00. Angi klubbens navn, klasse, løpernes navn og brikkenummer i påmeldingen.

Premiering

Ingen premiering. Istedenfor blir startkontigent minus kartutgifter benyttet til innkjøp av Pizza for deltagerne.

Resultater

Det blir ikke mye fokus på å generere resultatlister underveis i stafetten. Disk blir sjekket underveis, og resultatlister blir generert i etterkant av stafetten. Rekkefølgen sees lett utifra at første lag i mål vinner.

Startkontigent

Kroner 60,- per løper. Ufullstendige lag betaler kun for antallet løpere som er påmeldt – slik at man kun betaler kr 60,- dersom man er alene på et lag og bare løper 1. etappe. Klubbene faktureres i etterkant av løpet.

Arrangør

Teknisk arrangør er IL Varegg ved Jan Kocbach (løpelegger / løpsleder). Løpet går på Gneist sine kart, og Gneist stiller med lokaler.