Gneist på vei mot toppen

Nattcup - skrevet av Jan Kocbach, 15 feb 2007@0:00


For første gang i nattcupens historie stakk Gneist av med seieren i både dame- og herreklassen i langløypen på nattcupen – med henholdsvis Lena Grand og Magne Knudsen (bildet under). I tillegg klarte veteranen Arne Knudsen å kapre 3. plassen i herreklassen – og gjorde med det dagen perfekt for den ivrige klubben! – Vi gjør alt vi kan for at Magne og Lena skal få et bra opplegg med o-tekniske treninger, sa klubbens trener Jørn Ove Woldsdal (bildet nedenfor Magne) tidligere i vinter. Og nå ser det virkelig ut som om det ambisiøse treningsopplegget til Woldsdal viser resultater. Så er da også natt-trening en viktig del av treningsopplegget, siden verdens største o-stafett – Jukola-stafetten i Finland som går en natt i juni – er et av Gneist sine hovedmål for sesongen. I C-løypen ble det i kveld seire til Turid Rognsvåg og Martin Damm.
magne_s.jpg
DSC_0802_s.jpg

Uheldig kombinasjon: 4-8-6-7-8-5-6-7-8-9

Med kretsens suverent beste nattløper Rune Nygård som løypelegger, var egentlig alt klart for at vinneren fra forrige nattcupløp på Storetveit, Morten Westergård, skulle få knappet ytterligere inn på Rune sin sammenlagtledelse foran den avsluttende jaktstarten. Scan10022_b.jpgMen etter en bra start ble det bom stopp for Morten.
– Jeg leste feil når jeg skulle til 5. post, og kom til 8. post istedenfor til 5. post, forteller Morten. Morten fortsatte som om han hadde vært på 5. post, med 6. post, 7. post og 8. post. Så forsto han feilen sin: – Jeg trodde jeg hadde vært på 5. post, helt til jeg kom til 8. og så at denne posten hadde jeg vært før på, forteller Morten – som dermed måtte ta seg en skikkelig strafferunde. Kombinasjonen 4-8-6-7-8-5-6-7-8-9 kostet Morten over 4 minutter – og dermed måtte han ta til takke med en 4
. plass. Istedenfor ble det Magne Knudsen sin dag – etter at han fikk kontakt med Morten Westergård på 11. post, og de to løp sammen resten av løypen. – Jeg prøvde å løpe litt på for å få beste strekktider – men med varierende suksess, fortalte Morten etter løpet. – Men Magne var foran noen ganger han også. Seiersmarginen til Magne ble til slutt på nesten et og et halvt minutt ned til Trygve Buanes. Magne kom seg også opp på 2. plass i sammendraget – og går ut bare 46 sekunder bak Rune Nygård på den avsluttende jaktstarten.

Lena overtok sammenlagtledelsen

Med nok en seier tok Lena Grand også over sammenlagtledelsen i nattcupen fra kveldens andre arrangør, Helen Martinsen. I sammendraget ligger Lena nå nesten 2 minutter foran Helen Martinsen – men på en jaktstart kan mye skje, så det er allikevel fortsatt åpent i sammendraget. På kveldens løp var det Anne Kari Vikingstad som var nærmest – halvannet minutt bak Lena. På 3. plass fulgte Torill Sjødin Drange.

Klart for tette jaktstarter i kortløypen

I kortløypen ble det seire til Turid Rognsvåg og Martin Damm. Sammenlagt er det fortsatt Nina Soligard som leder dameklassen – bare 15 sekunder foran Liv Sylvi Meyer

(where possible)32Table IV: METs Equivalents viagra for sale.

. I herreklassen er det kveldens vinner Martin Damm som leder – men han er tett fulgt av brødrene Jan og Helge Haugland – så her blir det nok også en skikkelig kamp på den avsluttende jaktstarten.

Folk i farta!

Noen bilder fra kveldens løp – kartet finner du nedenfor bildene.

DSC_0800_s.jpg
fartnatt.jpg

Kveldens løyper

Del en av langløypen:

Scan10022_s.jpg

Del to av langløypen:

Scan10023_s.jpg