Bergen MTB-O Cup: 5 x sykkelorientering i Bergen

Nyheter - skrevet av Jan Kocbach, 24 jan 2009@1:28


michi_posten.jpgIL Gneist med Lena Grand i spissen satt i 2008 i gang med sykkel-orientering – også kalt MTB-O (Mountain Bike Orienteering) – og arrangerte flere sykkel-orienteringsløp i løpet av sesongen. I 2009 er planen å utvide tilbudet betraktelig – og også få flere med både på arrangør- og deltakersiden: Bergen MTB-O Cup vil bestå av 5 løp i april, mai, juni, august og september. Et av løpene vil også bli satt opp som Bergens-mesterskap i sykkel-orientering.

Bergen MTB-O Cup er et tilbud til alle som har lyst til å prøve noe nytt og spennende. Både o-løpere, syklister, o-løpene syklister, syklende o-løpere og folk som ikke er noen av delene er velkommen til å prøve seg i Bergen MTB-O Cup
. Her er de fleste i Bergen nybegynnere – og kampen om å bli Bergens beste sykkel-orienterer er helt åpen!

Sykkel-orientering er akkurat som vanlig orientering – men istedenfor å bevege seg til fots er det sykkelen som er fremkomstmiddelet. Det er viktig å være oppmerksom på at det ikke er tillatt å sykle i skogen utenfor vei/sti, at man ikke har lov til å forlate sykkelen, og at hjelm er påbudt. Videre er det vanlig å bruke kartstativ som festes til sykkelstyret (omtrent som ski-o stativ) – i 2008 hadde Gneist sine samarbeidspartnere slike til utlån på sine arrangement. Sykkel-orientering foregår på o-kart som gjerne er litt modifisert for å vise hvor gode de ulike stiene / veiene er å sykle på

(much morepartner’s needs, expectations, priorities and preferences. cialis.

. For Bergen MTB-O Cup sin del vil nok flere av løpene gå på helt vanlige o-kart.

Terminliste Bergen MTB-O Cup

Torsdag 23/4 MTB-O Cup – Løp 1
Torsdag 14/5 MTB-O Cup – Løp 2
Torsdag 4/6 MTB-O Cup – Løp 3
Torsdag 20/8 MTB-O Cup – Løp 4
Torsdag 17/9 MTB-O Cup – Løp 5

Lena Grand leter nå etter arrangører som kan hjelpe til med å arrangere noen av løpene i Bergen MTB-O Cup, slik at vi får både geografisk spredning, variasjon i terreng, og variasjon i arrangører. Interesserte bes ta kontakt med Lena Grand på e-post lena.grand@hotmail.com eller på telefon 41293410.

Hva er MTB-O

Du kan lese mer om sykkel-orientering hos Ringerike O-lag – eller hos den 4-dobbelte verdensmesteren i MTB-O Michaela Gigon (se også her).

PS! Det er VM junior i MTB-O 22.-28. juni 2009 i Danmark – bare en båttur fra Bergen – kan det være noe for noen fra Bergen?

Foto: Michaela Gigon – fotograf Miroslav Rygl. Fra homepage of Michaela Gigon.

mtb_o.jpg