Kompasstrening i Prestegardskogen på lørdag

Nyheter - skrevet av Jan Kocbach, 25 Jan 2013@9:10

Førstkommende lørdag er det klart for en ny tur til det flotte området Prestegardskogen. Temaet er kompasstrening med tidtaking – og arrangør Espen Rognsvåg håper flest mulig kommer for en god opplevelse i skogen. Oppmøte på samme sted som forrige nattcupløp, i Prestegardskogen 6. Ingen organisert parkering, Amfisenteret, evt. Plantasjen anbefales. Start som vanlig kl 11:00. Husk brikke!

Tidspunkt 11:00
Sted Prestegardsskogen

Arrangør Fana IL
Løypelegger Espen Rognsvåg
Opplegg Kompasstrening med tidtakning
Detaljer Det er laget en løype som starter som linje-O. Langs linjen er det fem poster med stemplingsbukk. Linjen følges til neste startpunkt hvor man stempler som på en vanlig postbukk og fortsetter ut på en kompassløype med retningsforandringeren, korridorer og felter hvor detaljene på kartet er fjernet. Her tvinges løperen til å ta nøyaktige kompaskurser for å treffe postene. Løypen er forsøkt hensiktsmessig lagt iforhold til kompassbruk.

Lengden er rundt 4,5 km totalt. Flere kuttemuligheter.

Terrenget er nok ellers kjent for de fleste, så håper flest mulig kommer for en god opplevelse i skogen

Om de o-tekniske treningene i Bergens-regionen

De o-tekniske treningene er et samarbeid mellom Varegg, Gneist og Fana. Opplegget for treningene på lørdager er som følger:

  • Treningene består av en oppvarmingsdel på kart men uten poster i skogen på 20-30 minutter og en hoveddel på 15-35 minutter der det er poster eller merkebånd i skogen. Det blir fokus på kurve/kompass før jul – mer konkurranselik trening etter jul. I løpet av vinteren blir det tre ganger med tidtakning der det kåes en sammenlagtmester.
  • Kart fra treningene legges alltid ut her raskt etter treningen slik at man kan legge på sin GPS-rute. Alle oppfordres til å bruke GPS-klokke og laste opp sin GPS enten i 2DRerun eller i et Doma-arkiv.
  • Nivå legges slik at kretsens beste løpere skal få godt utbytte. Samtidig er korteste rute (med poster) maksimum 3 kilometer, slik at alle fra og med D/H 13-14 kan være med. For de yngste anbefales parløp – eventuelt skygging av voksen/erfaren løper.
  • Eventor benyttes til påmelding
  • Det vil i utgangspunktet ikke koste noe å delta på treningene

På onsdager blir det typisk en vanlig løype med varierende lengde – i noen tilfeller også kortere sløyfer.

No Comments

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.