Urb-o Cup: Fellesstart med spennende gaflingsmetode

Sprintcup - skrevet av Jan Kocbach, 20 Jan 2012@0:20


Førstkommende tirsdag den 24. januar er det klart for sesongens 6. løp i Urb-O cupen. Dette blir en perfekt generalprøve for den store “sprinthappeningen” Bergen Sprint Camp 27. -29. januar.

Det blir fellesstart fra Meyermarken klokken 18.30. Løypelegger Erlend Moster Knudsen lover fart og moro. Det anbefales joggesko, med mindre snø- og isdekket på vei og fortau øker betraktelig frem til løpsdagen.

  • Påmelding her innen mandag kveld kl. 2200. Alle som er forhåndspåmeldt kan møte direkte på Meyermarken.

Verdt å merke seg er at gaflingsmetoden i langløypen er av det utradisjonelle slaget. Mellom 2.- og 3. post er det tegnet inn fem poster på løpskartet, men hver løper skal bare besøke/stemple på tre av dem. Hver enkelt løper velger selv hvilke tre poster han/hun besøker/stempler på. Se eksempel på gaflingsmetoden her fra et Sveitsisk løp i helgen – den gang var oppgaven å velge 5 av 7 poster.

Etter at en har vært innom tre av de fem postene fortsetter en som vanlig til 3. post.

Selv om dette er en nyvinning i Urb-o sammenheng er det som i en vanlig fellesstart, første mann/kvinne til mål vinner. Langløypen måler 2,5 – 3,0 kilometer, og den korte varianten er 1,5 – 2,0 kilometer.

Etteranmeldinger og endringer mottas i Vareggs klubbhus/Badstuen frem til klokken 18.

Velkommen til alle nye og gamle Urb-o løpere!

No Comments

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.