Juleferie – men …

O-teknisk trening - skrevet av Jan Kocbach, 22 Dec 2008@8:00

… midt i juleferien finner vi Romjulsløpet på Stord fredag den 26. desember. Rett etter nyttår er det så full rulle med følgende aktiviteter:

  • Tirsdag 6. januar: Urb-o Cup – sprintløp på ca. 2.4 kilometer med Håkon Westergård/Carl Eilert Macody Lund som løypeleggere. Innbydelse og påmelding her (første tirsdag etter nyttår – kommer plutselig).
  • Onsdag 7. januar: Natt-trening i Stendskogen. Denne gangen blir det mulighet for å prøve seg på kurvekart for dem som ønsker litt ekstra utfordring. For resten blir det vanlig kart som sist. Fremmøte blir samme sted som sist – det “vanlige” stedet like ved Stavollen. Påmelding her.
  • Lørdag 10. januar. Kurve-løp på Ytrebygda med Jørn Woldsdal som arrangør. Påmelding her.

Mye å glede seg til rett over nyttår altså – så nå er det viktig å ikke glemme treningen helt i julen…

Team Viking vant Urb-o Cup Manager

Sprintcup - skrevet av Jan Kocbach, 17 Dec 2008@0:11

Fulle resultater finner du hos Varegg.

Vi prøver å få til en versjon av Urb-o Cup Manager etter jul også – men fordi det da blir vanlige løp er det litt usikkert om vi får det til på en god måte. Dersom noen har forslag til hvordan poengregning kan gjøres, så legg inn en kommentar nedenfor.

Urb-o Cup: Resultater løp 4

Nyheter - skrevet av Jan Kocbach, 16 Dec 2008@21:47

Resultatene fra dagens Urb-o Cup løp er nå klare hos Varegg.

Urb-o Cup: Førjulsutgave 16. desember

Sprintcup - skrevet av Jan Kocbach, 11 Dec 2008@1:06

urbocup_topp_s_s.jpg

Siste løp ut i Urb-o Cup før jul er tirsdag 16/12. Fremmøte er som vanlig ved Badstuen klokken 1800 – start er denne gangen igjen ved Krohnengen skole, og vi kan love både trange smug og avgjørende veivalg. Det blir samme opplegg som vanlig med 5 korte løyper, der du får ta deg en pause mellom hver løype. Påmelding/registrering er i Badstuen. De som er påmeldt med korrekt navn/brikkenummer/klasse på internett innen mandag kveld klokken 22.00 kan gå rett til start uten å registrere seg. Ta med deg noen venner som ikke har vært med på o-løp før – og still opp i Sandviken! Første start er klokken 18.00 – siste start 19.15.

Påmelding
PM/detaljer

En av løypene er en del lengre denne gangen – hele 1.2 kilometer. Total-lengden er allikevel omtrent som vanlig.

Alle detaljer rundt opplegget på Urb-o Cupen finner du på Urb-o Cup siden.

Terminliste etter jul

Det er planlagt 6 Urb-o Cup løp etter jul. Fire av løpene vil være vanlige sprintløp, et av løpene vil være en fellesstart (for langløypen), og et av løpene vil bestå av 5 korte løyper slik som nå i høst. Her ser du planlagt terminliste og område for hvert av løpene:

  • 6. januar – vanlig sprintløype + kortløype – Start Skansedammen – Mål Badstuen
  • 20. januar – fellesstart (sprintløype) + kortløype – Start Fjellveien ved Fløybanen – Mål Krohnengen skole (Start/mål Krohnengen skole for kortløypen)
  • 3. februar – vanlig sprintløype + kortløype – Start Amalie Skrams vei – Mål Badstuen
  • 17. februar – 5 korte løyper – Start/mål Krohnengen skole
  • 17. mars – vanlig sprintløype + kortløype – Start/mål ved Gamle Bergen
  • 31. mars – vanlig sprintløype + kortløype – Start/mål ved Badstuen
Urb-o Cup løp 3

Tredje løp i Urb-o cupen var det mest populære hittil – nå krøp vi over 100 startende! Du finner kart og løyper fra forrige løp på Varegg sin hjemmeside.

Urb-o Cup Manager

Sjekk også ut Urb-o Cup manager, der du kan registrere din e-post adresse og lage ditt eget virtuelle lag. Du finner også alle reglene der. Du har satt opp laget ditt på under 5 minutter. Og du kan endre på det frem til en halvtime før første start – bare ved å trekke løperne frem og tilbake.

O-teknisk kurvetrening Åstveit lørdag 13. desember

Nyheter - skrevet av Jan Kocbach, 11 Dec 2008@0:20

l1_s.jpg
Forrige lørdags vellykkete kurvetrening følges opp med tilsvarende opplegg førstkommende lørdag. Vi flytter oss noen kilometer lenger sørover – med Viking som arrangør og Åstveitskogen som arena. Skogen er nydelig å løpe i for tiden – med frosne myrer som gjør at man flyter oppå terrenget. I tillegg er kurveorienteringen en av de viktigste basiskunnskapene for en o-løper: Hvis du ikke kan forstå og bruke høydekurvene kan det gå bra i mange tilfeller – men iblant blir det totalbom når man ikke har høydekurvene i bakhånd som sikkerhet! Fremmøte er ved Åstveithallen i Åsane klokken 14.00. Husk plastmappe! Alle får ferdigtegnet kart – men må selv ha med plastmappe.

Husk å melde deg på med en gang hvis du tror du kommer på trening! Siste frist for påmelding fredag kl. 12.00!

Beskrivelse av opplegg: Kurveorientering

Øverst på siden ser du en av de tre sløyfene fra treningen forrige lørdag. Opplegget denne gangen blir akkurat det samme – du løper altså på et kart med nesten bare brune detaljer.

Et par små tips til dem som tidligere har hatt problemer med kurveorientering:

  • Før du forlater posten må du ha studere strekket frem til neste post (planlegge strekket), og finne 3-5 tydelige detaljer som skal hjelpe deg til å vite at du er på rett vei på strekket. Det kan være tydelige søkk, store koller, større flate partier, osv.
  • Lag deg en intern sjekkliste med disse detaljene, og “kryss av” hver gang du passerer en av disse detaljene. Sjekk alltid at retningen er riktig når du fortsetter videre fra et av disse sjekkpunktene.
  • Dersom et av disse sjekkpunktene ikke dukker opp når det skal, er noe gale! Da må du ikke bare fortsette, men istedenfor (1) Sjekke hvilken retning du har løpt i – var det riktig? (2) Forsøke å finne ut hvor du kan ha løpt istedenfor.

Tidspunkt 14.00 – Åstveithallen
Arrangør T&IF Viking
Påmelding Her innen fredag kl. 1200.
Opplegg Kurveorientering – 3-4 sløyfer
Detaljer Tre sløyfer fra samme startpunkt. Det er forskjellig lengde og vanskelighetsgrad på løypene.
Løpere velger selv hvor mange av sløyfene de vil ta.

I tillegg til å fokusere på kurvebildet er det viktig og bruke kompasset flittig til å orientere kartet.

Forarbeid Ta en titt på kurveorienteringsøvelsene på NOF sin nivåstige,

Etterarbeid Tegn inn hvor du har vært etter treningen. Der hvor du er usikker på hvor du har vært, markerer du det på kartet. Prøv å finne ut hvorfor du bommet for hver bom du hadde og noter det på kartet. Vanlige grunner: (1) Løp for fort. (2) Forsto ikke hva som var opp og hva som var ned. (3) Orienterte ikke kartet slik at retningen ble feil. (4) Kartet var dårlig. (5) Vet ikke.
Mestertips Ta det helt med ro i starten dersom du ikke er vant til å orientere etter kurvene! Husk å orientere kartet hver gang du ser på det. Gå/jogg sakte i begynnelsen, og øk farten etterhvert som du mestrer kurveorienteringen bedre og bedre. Ta også først de enkleste postene, og øk vanskelighetsgraden etterhvert!

Opplegget fremover

I januar blir det perioder med fokus på Forenkling, Fartstilpassning, Kompass og til slutt Orientering i fart (se terminlisten i høyre marg.)

Next Page »