Spennende Fellesstart på Gåsakilen tirsdag 3. juni!

Nyheter - skrevet av Jan Kocbach, 28 May 2008@0:01

gasekilen_s.jpg
Viking inviterer til spennende fellesstart-løp på nytt kart på Gåsakilen ved Søfteland den 3. juni. Det blir sommerfuglgafling med mange gaflingsmuligheter, så her gjelder det å holde tungen beint i munnen og se på kartet istedenfor løperen foran seg. Fellesstartløp blir mer og mer populært – og særlig nattcup-løpet til Viking på Fløyen i vinter høstet mange lovord! Nå er det igjen samme løypelegger – Jørn Torgersen – og alt tyder på at dette blir en kjempeopplevelse på nytt kart. Fana planlegger å bruke løpet til sitt siste Jukola-uttakningsløp – og alle Varegg sine Jukola-løpere i både dame- og herreklassen får beskjed om å stille til start. Stiller du?

Innbydelse

Fremmøte:
Parkering på Compact AS sitt område, like ved Søfteland skole. Merket fra E39. Det er 800 meter å gå til samlingsplass.

Kart:
Gåsakilen, 1:7500, 5 m ekvidistanse. Synfart/tegnet 2007-2008.

Terreng/løyper:
En del av terrenget er grovkupert med langsgående bratte åser. Resten av terrenget er småkupert med en god del lyng og brake. Braken er forholdsvis grei å forsere (spredt og glissen). Denne delen av terrenget må likevel karakteriseres som tungløpt. Gjennom terrenget går den gamle postveien til Os. Nybegynnerløypen går delvis langs denne, -også de andre løypene har strekk langs denne gamle erverdige stien. Det er stort sett bare sommerfuglene som berører den småkuperte/tunge delen av terrenget. Et lite tips fra løypelegger kan være å søke mot stier der det er mulig.

Start:
Det er 15-20 minutter å gå til start. Fellesstart for alle klasser (bortsett fra nybegynner) går klokken 18:30.
I nybegynnerløypen er det fleksistart mellom 18:00 og 19:00 med et lite opphold når fellesstarten går.

Klasser/løyper:

D19-, H19-, H16-18 5,2km
D16-18, H13-15, H40- 3,1km
D13-15, D40-, D60-, H60- 2,5km
Nybegynner 1,5km

I klassene med fellesstart er det sommerfuglgafling, det vil si flere sløyfer ut fra en fellespost. Husk å løpe sløyfene i den rekkefølgen det står på ditt kart – antall mulige rekkefølger er så stort at du ikke bør satse på å henge deg på og håpe på det beste! Det skal stemples på fellesposten hver gang du er på denne.

Nybegynnerklassen har en vanlig løype.

Startkontingent:
Løpere fra og med 16 år: 80 kr
Løpere under 16 år: 30 kr (gjelder alle i nybegynnerløypen uansett alder)

Garderobe:

I friluft.

Påmelding:

Det betales kun startkontingent for de som stiller til start, så vennligst meld deg på selv om du ikke er helt sikker på om du skal løpe.

Løpsleder:
Gunnar Mikkelsen, tlf: 915 62 207

Løypelegger:
Jørn Torgersen

No Comments

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.