Suveren Fana-seier i første Pokalkamp

Nyheter - skrevet av Jan Kocbach, 07 May 2008@13:44

Hele 282 deltagere møtte opp i det fine vårværet i Os i går til årets første Pokalkamp. Fana var suverent best, og vant med hele 145 poeng – over 30 poeng foran Varegg på 2. plass. Derfra er det heller ikke langt ned til Askøy OL og Bergens TF med henholdsvis 82 og 78 poeng.

Går vi tilbake og ser på fjorårets Pokalkamp, vant Fana der det første løpet med 117 poeng mot 115 poeng – Fana har med andre ord hevet seg kraftig mens Varegg har holdt seg på noenlunde samme nivå. Med til historien hører det at dette første Pokalkamp-løpet var midt i Fana-land – vi får se om Varegg kommer sterkere tilbake på Askøy neste gang….

pok1_2008.png

17 Comments

Comment by Anne W

7. May 2008 @ 13:49

Hva betyr det når det står RUN på en løper på resultatlisten?

Comment by Jan Kocbach

7. May 2008 @ 13:52

RUN betyr at løperen er påmeldt men ikke har startet.

Merk at poengutregningen ovenfor må regnes å være foreløpig siden det muligens kommer rettinger.

Comment by Torgeir Strand

7. May 2008 @ 14:44

RUN betyr vel heller at løparen er i systemet, men ikkje registrert i mål??? Fleire av dei det står “RUN” på, er eg heilt sikker på løp, men det kan vere at dei anten ikkje er registrert i mål, og/eller at dei ikkje registrerte seg før start??? Er ikkje poenget med registreringa før start m.a. å få luka ut dei som er påmeldt, men som ikkje møter opp? Viss ikkje, kvifor treng vi å stille oss i denne køa?

Comment by Jan Kocbach

7. May 2008 @ 14:49

Torgeir: RUN betyr at løperen er påmeldt men ikke har startet. Normalt tømmer man påmeldingsdatabasen før man kjører brikkepåmelding, og dersom det er gjort vil det være slik du sier – at RUN er løpere som har registrert seg og ikke er registrert i mål.

Comment by Torgeir Strand

7. May 2008 @ 14:58

, men då betyr jo RUN at løperen er påmeldt (på den eine eller andre måten?), men ikkje er registrert i mål… RUN seier då inkje om løparen faktisk har starta eller ikkje…
I teorien skal ein påmeldt løpar vere anten registrert med godkjent tid, eller så skal han stå på lista som DSQ, brutt eller DNS.

Comment by Jan Kocbach

7. May 2008 @ 15:00

> , men då betyr jo RUN at løperen er påmeldt (på den
> eine eller andre måten?), men ikkje er registrert i
> mål… RUN seier då inkje om løparen faktisk har starta
> eller ikkje…
Stemmer det, ja.

Comment by Anne W

7. May 2008 @ 15:08

Vi får håpe at ingen fortsatt er ute og RUN-ner

Comment by håkon

7. May 2008 @ 15:48

Jeg står oppført med RUN, men registrerte meg i forkant og fikk sluttid og strekktider da jeg kom i mål.

Comment by Jan Kocbach

7. May 2008 @ 15:56

Som det står på resultatlisten: Dersom du mener det er feil i listen så kan du sende en e-post til frode@oldervoll.net.

Comment by Trygve

7. May 2008 @ 16:30

RUN betyr påmeldt, men ikke registert i mål. Hvis man gjør slik som anbefalt når man tar imot registreringer på samlingsplass (merker av “Make all registered (X,P) runners absent (A)” i ttime) skal løpere som er påmeldt på nettet, men ikke har møtt opp få status DNS (men standardinstilling er å ikke ta med DNS i resultatlisten).

Comment by Owen

7. May 2008 @ 23:26

Det som opptar meg mer enn hva RUN står for er jo heller hvorfor ikke arrangøren kan lage en skikkelig målsluse og dermed kanskje forhindre mange disker og RUN’s Den samme manglende målslusen var på løpet i fjor og da ble mange disket pga manglende avlesning.
Da jeg så gårsdagens opplegg skjønte jeg fort at dette ville føre til mange disk. Jeg informerte så godt jeg kunne våre egne løpere at de måtte bort i den røde bua etter sisteposten.

Med mye folk rundt bua var det ikke lett for de mer urutinerte ..og trøtte å skjønne videre prosess.

Ellers var det et kjekt terreng og en fin lang løype og når jeg slo Ottesen med 3 sekund og eldste Valen med iallefall 10 min var nå jeg fornøyd med turen til Os.

Comment by Espen R

12. May 2008 @ 18:59

kommentar til Ttimesystemet.. det egner seg ærlig talt ikke til løp med så mange deltagere som pokalkampen nå har.. Hvorfor ikke gå over til e-time? Bedriften klarer fint å regne ut sin ranking ved hjelp av det programmet.. i tillegg har man kontroll på hvem som er igjen ute i skogen..det har man ikke med Ttime..

“Med til historien hører det at dette første Pokalkamp-løpet var midt i FANA-LAND(??) – vi får se om Varegg kommer sterkere tilbake på Askøy neste gang…”

Os er vel like mye Fana-land som Askøy, Jan.. Og tatt i betraktning at Fana i tillegg var arrangør og hadde flere løpere som ikke deltok, så ligger det vel heller an til en enda mer knusende seier 20.mai?

Comment by Jan Kocbach

13. May 2008 @ 00:27

> Os er vel like mye Fana-land som Askøy, Jan.. Og
> tatt i betraktning at Fana i tillegg var arrangør og
> hadde flere løpere som ikke deltok, så ligger det vel
> heller an til en enda mer knusende seier 20.mai?

Det var Sigvard sin formulering i oppsummering av resultatene etter første løp – og jeg er vel enig med Sigvard i at Os iallefall er mer Fana-land enn det er Varegg-land.

Angående Ttime får Thierry svare på det – mitt inntrykk er at Ttime fungerer veldig bra også for Pokalkampløp av denne størrelsen så lenge man bruker det riktig – og da har man vel også kontroll på om det er løpere igjen i skogen?

Comment by Thierry

13. May 2008 @ 08:46

Det ble bestemt paa lagledermeotet hva som skulle brukes. Det er ikke et must for meg at det skal brukes tTiMe paa Pokalkamp og er helt aapent for andre loesninger som forenkler paamelding og ranking … for aa arrangere et loep med data som maa man alltid sette seg litt inn i programvarene (tTiMe spytter ut antall loepere som er ut i skogen :-), RUN : 30). Har selv skrevet en wiki hvordan man skal bruke det for Sprintcup / Nattcup som skulle vaere nok for Pokalkamp. Det problemet med RUN hadde nok blitt noe lignede med andre programmer og tviler sterk at det hadde gaatt saa mye bedre, ref. til Owen kommentar. Jeg har sett flere tilfeller hvor arrangoeren ikke hadde brukt tTiMe foer og kjoerte loep med 250 deltakere knirkefrit. I tillegg at det ikke ble stilt noen spm til meg foer loepet og en vis misnøye tolker nok anderledes at tTiMe er for daarlig.

Comment by Espen R

13. May 2008 @ 16:49

“Det var Sigvard sin formulering i oppsummering av resultatene etter første løp – og jeg er vel enig med Sigvard i at Os iallefall er mer Fana-land enn det er Varegg-land.”

Skjønner at du vil trøste din klubb nr 1

Comment by Frode Oldervoll

13. May 2008 @ 23:17

Resultatlisten er oppdatert med en del tider fra MTR3-klokken som ble brukt for strekktider. De gjenværende løperne med status RUN er satt til DNS.

Eller har jeg ikke så mange kommentarer hverken til RUN-statusen eller til ttime generelt, utover det som står i dokumentasjonen: “Alle forhåndspåmeldte løpere skal være krysset av med X () i kolonne to (Status); slett feltet () for ikke forhåndspåmeldte. Avkryssing er viktig når en igjenbruker en database med løpere som har samme brikkenummer, siden TTIME vil velge først løpere med status X.”

Comment by Jan Kocbach

14. May 2008 @ 10:26

Espen R. skrev:
> Skjønner at du vil trøste din klubb nr 1

?????

Sorry, the comment form is closed at this time.