Sprintcup med skikkelig fart på nytt kart!

Sprintcup - skrevet av Jan Kocbach, 17 Apr 2008@11:43

DSC_1412_s.jpg
Førstekommende tirsdag – den 22. april – er det klart for Sprintcup med skikkelig fart. Etter to skogs-sprinter med blaute myrer og våte sko, blir det andre boller når Bergens Turnforening inviterer til Sprintcup på helt nytt kart i området rundt Brann Stadion. - Her kommer det til å bli skikkelig fart – man har knapt tid til å tenke mellom postene, sier en av løypeleggerne, Alfon Johansen, og fortsetter: - Det legges opp til en del veivalgsstrekk, stor fart og sceneskifte fra gate/vei til park med korte strekk og retningsforandring. Dermed er sprintcupen tilbake på en arena som virkelig er tilpasset sprint-distansens egenart!

Praktisk info tirsdagens løp

Fremmøte og samlingsplass ved Haukelandshallen. Start er mellom kl 1730 og 1830. Det er 2-5 minutter å gå/jogge til start i både langløypen og kortløypen. Det kan være mulighet for dusj i Haukelandshallen. Kartet som benyttes er det helt nye Brann stadion/Christieparken-kartet fra 2008. Målestokk er 1:4000.

Forbudte områder

Løpet går i ett bynært boligområde og derfor er det viktig at løperne respekterer forbudte områder. Overtredelse vil medføre diskvalifikasjon!

  • Alle områder merket med hagetegn på kartet er strengt forbudt!
  • Alle områder skravert rødt på kartet er forbudt
  • Det er forbudt å løpe opp/ned steder som er merket med stup på kartet.
  • Det er en del veier i området, samtlige med fartsgrense 30km/t. Utøverne bør likevel utøve varsomhet ved veipasseringer.
Løyper og Klasser

Som vanlig er det to løyper i sprintcupen. Langløypen er på 3 km mens kortløypen er halvparten så lang. Denne gangen anbefales jobbesko! Løypelegger er Per Harald Havnen Johansen og Alfon Johansen.

  • Løype 1: ca. 3 km, A-nivå – antatt vinnertid 12-15 min for H19. Klasser: D/H 13-15, D/H 16-18, D/H 19. Kartet utleveres i startøyeblikket.
  • Løype 2: ca. 1.5 km – nybegynnerløype. Kartet utleveres ved registrering / påmelding på samlingsplass. Merk: 10-12 åringer kan delta i D/H 13-15 eller i N-løypen.

Startintervall: 30 sekunder for å unngå lang kø ved start – 20 sekunder ved lang kø. Vær vennlig å hold passe avstand (60-90 sekunder) til dine nærmeste konkurrenter.

Om Sprintcupen

Start for de første 6 løpene er mellom kl.17.30-18.30. Jaktstarten er planlagt til kl. 18.00 for finaleløpet. Jaktstarten er basert på de beste 3 løp av 6. Avstanden til vinneren for de tre beste løpene blir summert, og dividert med 3. Dersom avstanden frem til vinneren på et løp er større enn 15 minutter, blir avstanden frem til vinneren på dette løpet satt til 15 minutter. Har man ikke deltatt eller har ikke et gyldig løp, blir avstanden frem til vinneren på dette løpet satt til 18 minutter. Dermed kan man maksimalt være 18 minutter bak på den avsluttende jaktstarten – og alle får muligheten til å løpe jaktstart. Samtidig fører denne startordningen til at vi garantert får en spennende jaktstart!

5 Comments

Comment by Frode Høgset

17. April 2008 @ 16:26

Kan nokon forklare begrepet jobbesko? :-)

Comment by Torgeir Strand

18. April 2008 @ 00:03

Vernesko???

Comment by Sverre Ottesen

21. April 2008 @ 14:45

Jobbesko er sko man bruker på jobben, mao. stiller man i høghælte sko hvis man er dame og jobber i finans eller velbrukte vernesko hvis man er mannlig ingeniør fra Statens vegvesen.

Dette er et nytt “handicap-system” som prøves for første gang i morgendagens sprint-cup, og er et ledd i forbundets arbeid med å få mer medieomtale for o-sporten.

Comment by Birgitte

21. April 2008 @ 21:13

Kva er forskjellen på forbudt og strengt forbudt?

Comment by Jan Kocbach

21. April 2008 @ 21:43

Birgitte:
Hvis du bryter mot “forbudt”: Disk
Hvis du bryter mot “strengt forbudt”: Offentlig uthenging

Sverre: Siden joggesko er mine jobbesko tenkte jeg at jeg burde ha noen fordeler..

Sorry, the comment form is closed at this time.