Distriktsmesterskap: Årets arrangement i HOK?

Ranking - skrevet av Jan Kocbach, 04 Sep 2007@9:02

milde_terreng1_s.jpgKommende helg – den 8.-9. september – slår IL Gneist på stortrommen og inviterer til årets Distriktsmesterskap (DM) for Vestlandet på Arboretet på Milde. Mange mente at Gneist sitt KM stafett på Ytrebygda var det beste arrangementet i kretsen i fjor, og Gneist håper å gjenta bedriften i med DM! Her får løperne sjansen til å måle seg mot de beste fra hele vestlandet. DM individuelt er samtidig avslutningen på en tett HOK-ranking. Gneist legger opp til et kompakt arrangement, med samlingsplass for både individuelt lørdag og stafett søndag på samme sted – i hjertet av Arboretet.

Fremmøte og samlingsplass

Samlingsplass er ved “Blondehuset” – ca. 1 km / 10-15 minutter gange på god grusvei fra parkeringsplassen. Samlingsplassen ligger midt i Arboretet, så her er alt duket for to fine dager på o-løp også for dem som pleier å vente på sine håpefulle på samlingsplass. Her finner du det gamle Milde-kartet i o-kartregisteret og her ser du fremmøtestedet på et kart. Følg RV 556 fra Flyplassveien mot Hjellestad/Milde. Merket fra krysset Flyplassveien/Ytrebygdsveien v/Telenor bygget. Første start lørdag er kl. 1500 – søndag er det fellesstart klokken 1200 på samlingsplass. Se ellers innbydelsen for mere informasjon.

Kart og Terreng

milde_terreng_div2.jpg
Kartet som brukes er Milde i 1:10.000 – ekvidistanse 5m – utgitt august 2007. Store deler av området er nytt i forhold til det som har vært brukt på en del løp de siste årene – så for mange blir dette nytt og spennende terreng. - Terrenget er veldig varierende – fra stirikt og fartsfylt til store tunge myrer, sier arrangør Jan Steineger. Terrenget har alt som kystnært terreng på vestlandet har å by på, i tillegg til det fine opparbeidet området rundt Arboretet, fortsetter Steineger. Småkupert, lettløpt og stirikt med mange gangveier. Innmark og parklignende områder samt deler med utmarksområder vekslende mellom planteskog og gammel furuskog ispedd deler med lauvskog. Spesielt søndag er terrenget meget lettløpt. Steineger forteller også om et meget godt forhold til grunneieren – det Norske Arboretet – som gjør at vi o-løpere får lov til å løpe inne på området. Arrangøren ber samtidig o-løperne om å ta hensyn til plantemangfoldet, og holde seg unna forbudte områder som er skravert på kartet. Det er også en del bebyggelse i deler av terrenget – og hager er selvfølgelig strengt forbudt område!

Kvalitetsarrangement

Gneist bygger videre på mange av momentene fra KM stafett i fjor – blant annet har de gått til innkjøp av en online-post for å kunne gi meldinger fra skogen. Det blir naturligvis også speakertjeneste – og med den nye arrangements-brakken på hjul regner de med at både dette arrangementet og arrangement fremover skal gå lettere i de siste forberedelsene enn tidligere arrangement. - Vi er veldig motivert for å gjøre dette til et gøyt arrangement å være med på! sier arrangør Jan Steineger!

Meld deg på i tide!

Siden dette er et Distriktsmesterskap, er det ekstra viktig å melde seg på i tide! Påmeldingsfrist er onsdag 5. september kl. 20.00. Startrekkefølgen blir trukket, og følgelig må løpere som er for sen med å melde seg på starte aller først for ikke å påvirke den trukkete startrekkefølgen. Det betyr også at du må være ute i veldig god tid hvis du vil melde deg på på løpsdagen, siden du må starte aller først – og dyrere er det også!

Påmelding og innbydelse:

HOK Rankingen

DM individuelt er også det siste løpet i HOK-rankingen. Du finner stillingen i HOK-rankingen etter 6 av 7 løp her.

No Comments

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.