Høstsesongen åpner med drømmehelg på Kvamskogen

Nyheter - skrevet av Jan Kocbach, 07 Aug 2007@14:37

kvamskog2.jpgHelgen 18.-19. august åpner høstsesongen her i Hordaland med løp i to av de flotteste terrengene vi har her vestpå. Lørdag arrangerer Gular forkortet normaldistanse i “noe av det fineste terrenget Tommen har vært i på lenge” ved Kvamskogen/Tokagjelet, med Tom Eikanger som løypelegger. Søndag er det klart for KM Ultralangdistanse, med Varegg som arrangør og Morten Westergård/Sverre Grevskott som løypeleggere. Løpet lørdag inngår også i HOK Rankingen – og arrangøren regner med å få årets raskeste km tid i Hordaland!

Særdeles hurtige partier

På lørdagens forkortede normaldistanse (utifra løypelengdene blir dette muligens til og med en mellomdistanse) lover løypeleggeren meget fint og raskt terreng. - Myrene holder seg faste selv om det skulle komme mer nedbør, og trasèene er lettløpte, med start 130 meter høyere enn målgang, forteller Tom Eikanger. - Løypen stiller krav til tempoveksling mellom særdeles hurtige partier og krevende finorientering, fortsetter Tom. Kartet er forøvrig utgitt i 1998, men løps-traseer er oppdatert i 2007. Parkering er like ved samlingsplass.

Langt men snilt

Søndagens KM Ultralang blir en lengre affære for mange – men det er jo også meningen – med 12.6 kilometer for de som løper aller lengst. Allikevel kan arrangøren berolige: - H21 løypa er lagt bortimot så snilt som det er mulig å få til på dette kartet. Kan absolutt anbefales hvis en er ute etter en lang, fin tur i flott terreng. Søndagens terreng i området rundt Furedalen Alpin kommer også til å gi flotte naturopplevelser, utmerket utsikt og krevende orientering.

HOK Rankingen

Sammenlagtstillingen i HOK Rankingen finner du her. Etter løpet på lørdag er det bare to løp igjen av 7 i årets HOK Ranking, så du bør absolutt få med deg lørdagens løp dersom du ønsker å bevare dine sammenlagtmuligheter!

Påmelding

Påmelding gjøres over internett. Siste frist for ordinær påmelding for begge løpene er onsdag 15/8 kl. 23.59.

Innbydelser

Her finner du innbydelser til Kvamskogen-helgen:

kvamskog1.jpg

2 Comments

Comment by Anders Rød

7. August 2007 @ 23:12

Er det mogleg å be om sein start på sundag eller gjerast ikkje slikt? Kjem rett frå Loen og Skaala Opp og vil trenge nokre timer til Kvamskogen sundag morgon om eg skal rekke det :)

Comment by TomE

8. August 2007 @ 09:30

Anders, ta kontakt med arrangøren i Varegg så ordner de helt sikkert det.
Lykke til med utfordringen Skaala, jeg debuterte i Ottanosi Duathlon i sommer, det var et helvete….

Sorry, the comment form is closed at this time.