Sprintcup på nytt Årstad-kart tirsdag!

Sprintcup - skrevet av Jan Kocbach, 11 apr 2008@12:13


brlop.jpg
Bildet over: Full innsats på Brikkeløp på forrige sprintcupløp på Hellebatteriet! Planen er å arrangere brikkeløp på alle Sprintcup og Pokalkampløp i år for at løperne i nybegynnerløypen (og andre) skal få litt mer igjen for å dra på o-løp – og få lyst til å komme igjen neste gang. Håpet er at klubbene i Bergensregionen skal samarbeide om dette på sikt. På Hellebatteriet registrerte vi 98 starter på brikkeløpet.

Førstkommende tirsdag – den 15. april – blir det mer fart og spenning i med sprintcupen! Denne gangen er det Årstad sitt nye Hesjaholt-kart som skal innvies med sprintcup – på et område som delvis overlapper Gular sitt kart i området rundt Varden skole. 90-års jubilanten Årstad IL inviterer til en nærmest asfalt-fri sprintcup i stifylt bolig/nærterreng
. De to første sprintcupløpene har bydd på veldig forskjellig terreng og orientering – løpelegger Jan Haugland kan fortelle at tirsdagens løp vil ligne med på løpet på Hellebatteriet enn på det første løpet på Stemmemyren: – Du blir våt! Men det er flatere enn på Hellebatteriet, så vi regner med tidene blir raskere!.

Praktisk info tirsdagens løp

Fremmøte og parkering er på Varden Skole i Fyllingsdalen – og det er ca. 5 minutter til samlingsplass. Starten er mellom 1730 og 1830. Kartet som benyttes er Hesjaholtet i målestokk 1:5.000, som er nyutgitt i 2008. Løypene går i et stifyllt bolig/nærterreng, ca halvparten av løypen går i vanlig o-terreng. Asfalt er kun ved kryssing av veier/parkeringsplasser maks 100 m.

Alle områder som har karttegn for privat hage er FORBUDT OMRÅDE, vennligst respekter dette!!

Løyper og Klasser

Som vanlig er det to løyper i sprintcupen. Langløypen er 2.2 km med 14 poster, kortløypen 1.3 km med 14 poster. Begge løypene går for det meste i skogsterreng – så o-sko er nok det naturlige skovalget.

  • Løype 1: ca. 2.2 km, A-nivå – antatt vinnertid 12-15 min for H19. Klasser: D/H 13-15, D/H 16-18, D/H 19. Kartet utleveres i startøyeblikket.
  • Løype 2: ca. 1.5 km – nybegynnerløype. Kartet utleveres ved registrering / påmelding på samlingsplass. Merk: 10-12 åringer kan delta i D/H 13-15 eller i N-løypen.

Startintervall: 30 sekunder for å unngå lang kø ved start – 20 sekunder ved lang kø. Vær vennlig å hold passe avstand (60-90 sekunder) til dine nærmeste konkurrenter.

Om Sprintcupen

Start for de første 6 løpene er mellom kl.17.30-18.30. Jaktstarten er planlagt til kl. 18.00 for finaleløpet

resulting in vasodilatory effects. This decreases the How to use sildenafil citrate tablets effective (3,19,20,21,22) . Side effects include transient headache,.

. Jaktstarten er basert på de beste 3 løp av 6. Avstanden til vinneren for de tre beste løpene blir summert, og dividert med 3. Dersom avstanden frem til vinneren på et løp er større enn 15 minutter, blir avstanden frem til vinneren på dette løpet satt til 15 minutter. Har man ikke deltatt eller har ikke et gyldig løp, blir avstanden frem til vinneren på dette løpet satt til 18 minutter. Dermed kan man maksimalt være 18 minutter bak på den avsluttende jaktstarten – og alle får muligheten til å løpe jaktstart. Samtidig fører denne startordningen til at vi garantert får en spennende jaktstart!

DSC_4528_s.jpg