Sesongstart for de mørkeglade

Nattcup - skrevet av Jan Kocbach, 10 okt 2006@22:40

anatto_1.JPGNATTCUP 06/07, Åsane: Fra og med neste onsdag, den 18. oktober, skal Bergens skoger igjen lyses opp av glade natt-o-løpere en gang i måneden – helt til kveldene begynner å bli lysere igjen når det nærmer seg påske om et halvt års tid. I sesongpremieren lover løypeleggeren at han har prøvd å lage løyper som vil gi løperne en positiv opplevelse, samtidig som de er o-teknisk utfordrende. Fremmøte på dette første løpet i årets nattcup er ved Blokkhaugen skole i Åsane – ikke langt fra Åsane senter. Starten er mellom 1915 og 2000 – så det blir tid til en tur på IKEA før løpet…

Flere og flere

Det har blitt flere og flere løpere på nattcupen for hvert år – og i fjor var det mer enn 100 deltagere på flere av løpene. Men det er fortsatt plass til flere – bli med og opplev den fine stemningen du også! I C-løypen er det mange som tar turen rundt løypen to sammen – og da er det opplevelsen av å se refleksen som markerer neste post blinke i mørket som er det store, og ikke hva som står på resultatlisten etterpå. Hvis man er to og to sammen i C-løypen, og resultatet ikke er det viktigste, er det ikke noe problem å ta runden med diode-lykter som man får kjøpt flere steder for under hundrelappen.

anatto2_1.JPG

Gular starter – Viking avslutter

Nattcupen er et samarbeid mellom klubbene i Bergensregionen for å tilby o-løpsglade Bergensere en fin opplevelse i skogen den midterste onsdagen i måneden. For at opplevelsen skal bli minneverdig også på de våte kveldene, er de fineste terrengene valgt ut til nattcupen – og klubbene er bedt om å sette sine beste løypeleggere på jobben. Løypene skal ikke være for tøffe – og målet er at få løpere skal bruke noe særlig mer enn en time. Først ut i år er Gular med løp i Åsane onsdag den 18. oktober. Deretter står Fana for tur med løp i de fine granskogene i området rundt Gymmeland
. Like oppunder jul går turen til Askøy, mens det blir nærterreng og sannsynligvis rekord-deltagelse når julefettet skal trimmes av i Storetveit-området i januar med Gular som arrangør. Gular tar seg også at løp nummer 5 i Fyllingsdalen, mens det igjen er Viking som har ansvaret for finalen med jaktstart.

Kart og løyper

Kartet som benyttes er et printet utsnitt av kartet «Åsane Vest» i målestokk 1:5000 med 5m ekvidistanse. Løypelegger Tom Eikanger kan melde om at A-løypen er på 4.4 kilometer med hele 22 poster og holder A-nivå. Løypen har kartbytte etter 1.6 kilometer. Kartbyttet utføres ved at kartet snues – del 2 er på baksiden av del 1. De beste i A-løypen vil nok kunne presse tiden godt ned på 30-tallet. A-løypen veksler fra «lett» til krevende o-teknisk som setter krav til fartstilpasning – det er også noe veivalgsproblematikk. C-løypen er på 1.8 kilometer med 10 poster og holder C-nivå (lett til «middels» krevende o-teknisk i følge løypelegger). Terrenget som benyttes er delvis jomfruelig i o-sammenheng, og veksler mellom lettløpt til middels tung skogsbunn samt urbane innslag (vei/gress).

For et utsnitt av kartet «Åsane Vest», se nedenfor.

anjasmall.jpg

Fremmøte og start

Fremmøte er på Blokkhaugen Skole i Åsane
. Hvis du kommer fra byen, kjører du E39 mot Åsane og tar av ved Åsane Senter.
Kjør så mot Morvik/Toppe. Det er merket fra krysset Hesthaugveien / Myrdalskogen.

Det er fri parkering ved samlingsplass, og starten går mellom 1915 og 2000. Dersom du vet at du bruker lang tid er det en fordel for alle parter dersom du kommer tidlig. Det er 10 minutter å gå til start. Løpsleder Anja Ragvin (bildet til høyre) fokuserer på at alle skal ha en fin tur i skogen – og lover et smil til alle når de kommer i mål.

Påmelding

Det er veldig viktig at alle melder seg på til dette første nattcupløpet – selv om de ikke er sikker på at de kommer til å løpe. Det vil gjøre arrangementet lettere å gjennomføre, resultatene kommer raskere, og det blir mindre kø. No show – no pay, så bare meld deg på på onlinepåmeldingen med en gang dersom du tror du kanskje skal på løp (det er fort gjort).

aasaneutsnitt.jpg