O-teknisk kurvetrening Åstveit lørdag 13. desember

Nyheter - skrevet av Jan Kocbach, 11 des 2008@0:20


l1_s.jpg
Forrige lørdags vellykkete kurvetrening følges opp med tilsvarende opplegg førstkommende lørdag. Vi flytter oss noen kilometer lenger sørover – med Viking som arrangør og Åstveitskogen som arena. Skogen er nydelig å løpe i for tiden – med frosne myrer som gjør at man flyter oppå terrenget. I tillegg er kurveorienteringen en av de viktigste basiskunnskapene for en o-løper: Hvis du ikke kan forstå og bruke høydekurvene kan det gå bra i mange tilfeller – men iblant blir det totalbom når man ikke har høydekurvene i bakhånd som sikkerhet! Fremmøte er ved Åstveithallen i Åsane klokken 14.00. Husk plastmappe! Alle får ferdigtegnet kart – men må selv ha med plastmappe.

Husk å melde deg på med en gang hvis du tror du kommer på trening! Siste frist for påmelding fredag kl. 12.00!

Beskrivelse av opplegg: Kurveorientering

Øverst på siden ser du en av de tre sløyfene fra treningen forrige lørdag. Opplegget denne gangen blir akkurat det samme – du løper altså på et kart med nesten bare brune detaljer.

Et par små tips til dem som tidligere har hatt problemer med kurveorientering:

  • Før du forlater posten må du ha studere strekket frem til neste post (planlegge strekket), og finne 3-5 tydelige detaljer som skal hjelpe deg til å vite at du er på rett vei på strekket. Det kan være tydelige søkk, store koller, større flate partier, osv.
  • Lag deg en intern sjekkliste med disse detaljene, og «kryss av» hver gang du passerer en av disse detaljene. Sjekk alltid at retningen er riktig når du fortsetter videre fra et av disse sjekkpunktene.
  • Dersom et av disse sjekkpunktene ikke dukker opp når det skal, er noe gale! Da må du ikke bare fortsette, men istedenfor (1) Sjekke hvilken retning du har løpt i – var det riktig? (2) Forsøke å finne ut hvor du kan ha løpt istedenfor
    .

Tidspunkt 14.00 – Åstveithallen
Arrangør T&IF Viking
Påmelding Her innen fredag kl. 1200.
Opplegg Kurveorientering – 3-4 sløyfer
Detaljer Tre sløyfer fra samme startpunkt. Det er forskjellig lengde og vanskelighetsgrad på løypene.
Løpere velger selv hvor mange av sløyfene de vil ta

The patient and his partner (if available) should be How does cialis work? the NO stimulus is removed or ceased, cGMP is no longer.

.

I tillegg til å fokusere på kurvebildet er det viktig og bruke kompasset flittig til å orientere kartet.

Forarbeid Ta en titt på kurveorienteringsøvelsene på NOF sin nivåstige,

Etterarbeid Tegn inn hvor du har vært etter treningen. Der hvor du er usikker på hvor du har vært, markerer du det på kartet. Prøv å finne ut hvorfor du bommet for hver bom du hadde og noter det på kartet. Vanlige grunner: (1) Løp for fort. (2) Forsto ikke hva som var opp og hva som var ned. (3) Orienterte ikke kartet slik at retningen ble feil. (4) Kartet var dårlig. (5) Vet ikke.
Mestertips Ta det helt med ro i starten dersom du ikke er vant til å orientere etter kurvene! Husk å orientere kartet hver gang du ser på det. Gå/jogg sakte i begynnelsen, og øk farten etterhvert som du mestrer kurveorienteringen bedre og bedre. Ta også først de enkleste postene, og øk vanskelighetsgraden etterhvert!

Opplegget fremover

I januar blir det perioder med fokus på Forenkling, Fartstilpassning, Kompass og til slutt Orientering i fart (se terminlisten i høyre marg.)