Nattcup: Over 100 på plass i regnet!

Nattcup - skrevet av Jan Kocbach, 17 jan 2008@10:54


DSC_1221_s.jpgOver 100 løpere stilte til start på gårsdagens nattcup ved Fana Stadion – og det på en dag der det regnet nesten fra morgen til kveld. Med opplett hadde kanskje alle de 125 påmeldte stilt til start? De fremmøtte fikk iallefall det de var kommet for: Spennende nattorientering i et helt nytt terreng – mye fartsvariasjon og retningsvariasjon – og for de aller fleste også en bom eller tre. Bare lett var det nemlig ikke å holde å rede på utallige gjerder og gjerdepasseringen… Aller raskest denne onsdagskvelden var Morten Westergård (bildet) og Helen Martinsen i langløypen, Torill Sjødin Drange og Anders Rød i mellomløypen og Mads Claussen og Linn Kristine Gjesdal i kortløypen.

Regn og tåke

Ut fra start ble man kastet rett ut i regn, motvind og tåke – ikke lett å lese kartet og se fremover i terrenget da! En som mestret forholdene i starten var Mr. Nattcup – Thierry Matthey fra Gular. Hvis man ikke visste bedre skulle man trodd at han hadde sett kartet før han startet – for med sine 43 sekunder til 1. post var han hele 10(!) sekunder raskere enn nestemann – og hadde allerede opparbeidet seg en ledelse på 26 sekunder til dagens vinner – Morten Westergård! Thierry fortsatte i samme stilen og vant 5 av de 7 første strekkene – men så var det langsomt slutt for Thierry, og etter et større tidstap på nesten 2 minutter til 12. post (se kart nedenfor) måtte han gi fra seg ledelsen til Morten Westergård – som sa takk for det – og aldri ga den fra seg igjen.

DSC06310_s.jpg
Undertegnede løp seg inn til en 5. plass i langløypen på onsdagens nattcup – og lover å komme sterkere tilbake neste gang. Foto: Linn Kristine Gjesdal.

Til slutt ble seieren til Morten på over 2 minutter ned til en sterk nattløper fra Tyrving – Jarl Magnus Berge – som for tiden bor i Bergen. Jarl Magnus får vi nok se mere til fremover – og jeg tror nok ikke han er helt fornøyd med å bli slått ned i støvlene av en junior… Thierry måtte ta til takke med 3. plassen.

3 seire på 3 starter

Helen Martinsen har startet på 3 nattløp i vinter – og har fått med seg 3 seire i damenes langløype. Denne gangen leverte hun et sterkt løp – med en tid i overkant av 35 minutter tok hun en klar seier i dameklassen, og var bare 5 minutter bak 3. plassen i herreklassen. Men damenes langløype er tynn – bare tre løpere stilte til start her.

Mange damer i kort- og mellom

En annen som har fått med seg 3 seire er Linn Kristine Gjesdal i damenes kortløype. I dag ble det igjen seier – 2 minutter foran Ingrid Sandvoll fra Gneist


remedies for tiredness https://tamilsonglyrics.org/fi/ anxiety remedies

2. Patient communication. Patients may have concerns How long does cialis take to work? only possible following appropriate education, including.

. I damenes kortløype stilte hele 10 løpere til start – mens Torill Sjødin Drange i mellomløypen var den dameløperen som fikk gleden av å beseire flest damer denne onsdagskvelden – 12 stykker var bak henne på resultatlisten – nærmest av disse Liv Sylvi Meyer 3 minutter bak Torill sin vinnertid på 27.40. Torill sin tid hadde faktisk holdt til en 3. plass i herrenes mellomløype ; kanskje du burde prøvd deg i langløypen istedenfor Torill?

I herrenes mellomløype var Anders Rød raskest – og med en tid på bare 21 minutter var han over 5 minutter foran Sondre Hellen. I herrenes kortløype tok Mads Claussen seg av seieren.

Resultater og løype

Resultater finner du her – første delen av langløypen ser du nedenfor.

nattcup4_2008.jpg