HOK Rankingen fortsetter i Kanadaskoen på søndag!

Ranking - skrevet av Jan Kocbach, 22 apr 2008@16:05kanada_utsnitt.jpg

Førstkommende søndag – den 27

treatments for ED add to the overall cardiovascular How to use sildenafil citrate tablets abnormal clinical or laboratory results needing further.

. april – fortsetter årets HOK-ranking med løp i Kanadaskogen med Varegg som arrangør. Med HOK rankingløp så nærmt Bergen bør det dermed være duket for god deltakelse i nærterrenget i Bergen Vest – som for tiden viser seg fra en «snill» side på grunn av finværet i det siste. – Parkering blir på eller like ved samlingsplass, og det er kort veg – maks. 10 minutter, å gå i fra samlingsplass til start, forteller løypelegger Sverre Ottesen – og inviterer med det alle til en fin søndag i Kanadaskogen på resynfart og nytegnet kart.

Tumleplass for unger i generasjoner

Kanadaskogen ligger sør for Damsgårdsfjellet i Fyllingsdalen bydel i Bergen
. Skogen har vært tumleplass for unger i generasjoner og er en viktig ressurs for turglade mennesker i bydelen. Skogen er forsynt med en badeplass i ferskvann. Den lokale paintballkulbben, speideren, buekorps og orienteringsentusiaster (hurra – vi er omtalt i Wikipedia!) er bare noen av de som til daglig benytter ressursene Kanadaskogen by på
. Kanadaskogen er også en viktig del av kulturhistorien til Bergen, i tillegg til gamle steingjerder, hyttebebyggelse og terrasser som tidligere skilte innmark fra utmark, har skogen en rekke bygg som ble bygget og brukt under andre verdenskrig, bl.a. en fangeleir som ble brukt av tyskerene.

I disse kulissene er det årets andre HOK-rankingløp vil bli arrangert av Varegg søndag den 27. april.

Skikkelige normaldistanse-løype for seniorene

Løypelegger Sverre Ottesen kan melde om normaldistanse-løyper i tildels krevende terreng. Seniorene på herresiden skal f.eks. ut i en løype som måler hele 8,5 km og har 20 poster. «Her blir det både lengre vegvalgsstrekk og finorientering å bryne seg på», sier Sverre, som legger til at det likevel ligger an til å bli en forholdsvis «snill» variant av skogen løperne vil møte dersom godværet holder seg en uke til. Bortimot tørr bunn, og lite gress er ikke akkurat normalen i dette terrenget!

Nysynfart og nytegnet kart!

Kartet som benyttes eies av Årstad. Hele kartet er resynfart og nytegnet av Jon Tvedt til årets sesong, og velvilligst lånt ut til oss i Varegg. For å sikre god lesbarhet, vil kartet bli skrevet ut i målestokk 1:7.500 i alle løyper.

Navnet «Kanadaskogen» sin historie

En lørdagskveld i 1918 er 1.Laksevåg speidertropp på tur til Tennebekkskogen. Speiderne sitter rundt leirbålet om kvelden og prater om litt av hvert, bl.a. om de store skogene i Canada. Plutselig sier troppsfører Wilhelm Wilhelmsen «Jeg foreslår at vi døper denne skogen for Canada». Det lød et enstemmig «JA» fra alle guttene. Lite ante vel de den gang at navnet «Canada» skulle bli så godt kjent at det ble det offisielle navnet på skogen!

MOR-O

Som alltid på Varegg sine løp, blir det slaloming, myring, bekking el.l i nærheten av samlingsplass!