Forberedelse GPS-kurs/foredrag

Nyheter - skrevet av Jan Kocbach, 15 nov 2012@20:24

nattcup_eks

Dersom du løp med GPS-klokke på nattcup onsdag 14. november eller på o-teknisk trening lørdag 17. november oppfordres du til å laste opp ditt GPS-spor til 3DRerun FØR tirsdag som en forberedelse til tirsdagens innføring i praktisk bruk av GPS-analyse. Om du har prøvd på dette på forhånd vil du få bedre utbytte på tirsdag!

Dersom du ikke var med på onsdag eller lørdag og har tilgang på GPS-klokke er det uansett en fordel dersom du har forsøkt å laste opp GPS-spor til 3DRerun før tirsdag. Finn GPS-spor fra en gammel trening/løp, og forsøk å laste opp!

[Husk å melde deg på til tirsdagens GPS-kurs/foredrag]

Detaljert fremgangsmåte for å laste opp GPS-data til 3DRerun/2DRerun er beskrevet nedenfor. Dersom du ikke får dette til med din klokke/GPS-enhet, så skriv en kommentar nedenfor eller send en e-post til jan@kocbach.net FØR tirsdag slik at jeg får det med i tirsdagens foredrag. Foredraget på tirsdag vil dekke både analyse av ditt eget løp (i programmet QuickRoute) og sammenligning med andre løpere (i 3DRerun/2DRerun). Nedenfor vil kun 3DRerun/2DRerun bli beskrevet i detalj – og det antas at noen andre allerede har lastet opp kartet i 2DRerun/3DRerun.

1
. Overføre data fra klokke til datamaskin

Dette er forskjellig fra klokke/enhet til klokke/enhet – men for de aller fleste klokker/GPS-enheter er det relativt enkelt å få ut en såkalt GPX-fil og tar bare ett minutt eller to. Om du har en Garmin-klokke og bruker Garmin Trainingcenter kan du høyreklikke på en aktivitet og velge «Eksporter» og eksporter denne som GPX-fil. Om du har en Garmin-klokke og bruker Garmin Connect kan du klikke deg inn på en aktivitet og velge «Export» og eksportere som GPX-fil
. Om du har en annen type enhet, så spør meg på e-post til jan@kocbach.net så skal jeg hjelpe til med å finne ut av det og oppdatere her. Om du har Garmin-klokke kan du også hente GPS-dataene direkte inn i QuickRoute (se nedenfor).

Du skal nå ha en GPX-fil fra økten/løpet på harddisken din!

2. Gjøre analyse av eget løp i QuickRoute

Dette er ikke nødvendig for analyse i 2DRerun/3DRerun. Dette vil allikevel bli gjennomgått på tirsdag, men om du er utålmodig er alle detaljer gjengitt i denne artikkelen på engelsk – også hvordan du får lastet inn GPS-data i QuickRoute. Dersom ingen andre har lastet opp kart i 3DRerun/2DRerun enda, er bruk av QuickRoute den enkleste måten å få kartet inn i 3DRerun/2DRerun på (vil også bli beskrevet på tirsdag – og er beskrevet i artikkelen på engelsk).

3. Laste opp data til 3DRerun / 2DRerun

Når du har GPX-filen fra steg 1, er opplasting av data gjort på 2-3 minutter.

  • Gå til denne siden: Opplasting av GPX-fil til 3DRerun/2DRerun
  • Logg inn – enten med din egen bruker eller med brukernavn «hoknattcup» og passord «hoknattcup» dersom du ikke har egen bruker
  • Velg GPX-filen, skriv navn på trening/økt (inkl. klasse/løype om mulig) og ditt navn. Trykk deretter på  «Upload GPX-file»

Nå er GPS-dataene lastet opp, og klar til sammenligning med andre.

4. Analyse

Du finner en oversikt over alle som har lastet opp sin GPS-rute her:

For å sammenligne flere løpere, velg de løperne du ønsker å sammenligne, og trykk «Open routes in 2DRerun». Analyse vil bli gjennomgått i detalj på tirsdag!

NB! Om du trenger løypen for o-tekniske treninger på lørdagene til bakgrunnskart for GPS-analyse, så finner du dem alltid her rett etter at treningen har startet.