Førjulsnatten: “Karameller” til alle

Nattcup - skrevet av Jan Kocbach, 09 Dec 2013@14:04

Onsdag den 11. desember inviterer Varegg til årets siste nattcupløp – Førjulsnatten 2013. Løpet arrangeres i år i Kanadaskogen, med frammøte ved Bergen Vann (Spelhaugen). Siden løpet går så nært opp mot jul, ønsker vi som vanlig å gjøre litt ekstra ut av det, forteller løpsleder og løypelegger Sverre Ottesen (se foto fra BM natt). Det betyr lange løyper (her kommer “karamellen” inn) – og julegløgg og annet godt etter løpet.

NB! Det blir felles avmarsj fra samlingsplass til start for løpere i A- og B-løypen kl. 18.20.

Av hensyn til trykking av kart, er det sterkt ønskelig at flest mulig melder seg på i Eventor innen mandag kveld den 9. desember – no show – no pay.

Det blir parkering på samlingsplass og start / mål i umiddelbar nærhet av samlingsplass. Fellesstart i A-løypen er klokken 18.30 og i B-løypen klokken 18.35. Fleksistart i C- løypen mellom klokken 18.40 og 19.15.

Långa natten

Som vanlig i «Førjulsnatten» er det lagt opp til at spesielt løperne i A-løypen skal få en skikkelig «karamell å suge på». Lengre natt-løyper serveres ikke på våre kanter av landet!

Årets A-løype måler hele 9,9 km, og kjøres med fellesstart, 2 sommerfugler og mange poster. Antatt vinnertid ca. 80 minutter??? Her håper vi på tøffe kamper mann mot mann og dame mot dame, enten man kjemper om 1. eller 21. plass.

- Litt avhengig av vegvalg, vil første halvdel av løypen kunne løpes i mer eller mindre «urbane omgivelser» hvis man tror at det lønner seg.  Den mest krevende delen av løypen – både løpsmessig og o-teknisk kommer ikke før i siste 1/3-delen.  Vi kan ellers røpe at det (i alle fall til å være i Kanadaskogen) blir relativt flate løyper – m.a.o. ingen poster på toppen av Damsgårdsfjellet denne gang!

Løyeleggeren håper at så mange som mulig (også av 40- og 50-åringene) tar utfordringen og melder seg på i A-løypen. Når dette skrives (i snøstorm på Kastrup natt til fredag 06.12), er godt voksne karer som Bjørn Hølleland og Helge Haugland allerede påmeldt i A-løypen, mens BMI-kongen Ørjan nok fremdeles er i tenkeboksen…

Damene er også hjertelig velkomne til å prøve seg i A-løypen. Her er Kristin Løfgren og Ingunn Rognsvåg påmeldt så langt.
Det bør også ligge til rette for tette dueller i B-løypen som er på 5,8 km  med en sommerfugl (antatt vinnertid 55 – 60 minutter) , mens C-løypen er på  2,2 km (antatt vinnertid 20-25 minutter).

Kamp om vandepokalene

Fra tidligere år har Bjarthe Westerheim to og Morten Westergård ett napp hver i vandrepokalen som er satt opp til vinneren i HA, mens Kirsti Lysaker og Gunhild Rogne Halland har hver sin seier i i DA.

For å sikre seg vandrepokalen til odel & eie, må man vinne Førjulsnatten tre ganger. Bjarthe har dermed muligheten til å ta med seg pokalen hjem til Stord hvis han stiller til start og går til topps også i år.

Løypeleggerens personlige favoritt er kanskje Sindre Ø. Deisz. Medaljer fra de siste to års natt-NM-er i juniorklassen til tross – Førjulsnatten har han fremdeles til gode å vinne. Sindre vil nok kanskje ha en fordel av hjemmebane, men kan han vinne et eventuelt spurtoppgjør?

Julegløgg og annet godt

Løperdrikken blir julegløgg, og i tillegg serveres trolig både pepperkaker og mandariner.

Det er ellers ikke umulig at det kan vanke en liten «julepakke» til de løperne som passer mål som nr. 7, 17, 27, 37, osv. Med andre ord: «Alle kan få!»

Den største premien må jo likevel være at alle som kommer seg igjennom disse løypene opplagt vil kunne unne seg litt ekstra julegodt, med god samvittighet!

Lovende værmelding

Fjorårets løp måtte avlyses pga. for mye snø i skogen.

Hvis vi skal tro på langtidsvarselet fra Yr.no, er sjansene for avlysning denne gang heldigvis små. Det er nemlig varslet 7-8 varmegrader helt fra søndag kveld av og fram til løpsdagen.

Så da er det bare å lade lyktene!

No Comments

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.