Kart og resultater fra Sprintcupen

Sprintcup - skrevet av Jan Kocbach, 14 Apr 2010@10:32

DSC_3193_small
Det ble seier til Thierry Matthey (bildet) foran Trygve Buanes og Espen Rognsvåg blant herrene og Gunhild Rogne Halland foran Marit Nipen og Christiane Trösse blant damene i langløypen på årets første sprintcupløp. Rundt 180 deltagere stilte til start i flott vårvær!

Kart og løype

  • Du finner kartet med Trygve Buanes sitt veivalg her.
Fair play

Etter løpet mottok jeg følgende e-post fra en av deltagerne angående Fair Play. Dersom du har løpt på forbudte områder – vær vennlig å gi beskjed til arrangøren.

Innlegget jeg ser du har skrevet på HOK-bloggen før løpet (Fair Play) fikk meg til å kikke ekstra nøye på kartet. Strekket jeg er jeg er i tvil om er fra 8-9. Her gjør løypetrykken (strekk 2-3) at det i praksis (også her på hotellrommet etterpå) er umulig/vanskelig å se om et høyreveivalg er tillatt. Jeg valgte derfor et slags venstreveivalg. Først rett nord, så vestover. Ble på vei øst/nord for hus ved 5-tallet oppmerksom på hekk noen meter lenger framme. Under løpet tolket jeg det som at det var åpning mellom hekk og mur. Nå på hotellrommet ser jeg at det slett ikke er sikkert. Det leie er at en hjelpekurve som krysser akkurat i overgang hekk/mur får det til å se ut som en åpning. Mulig dette ville vært klarere på et trykt heller enn printet kart.

Uansett – jeg støtter “Fair Play”-kampanjen deres, og innser at min tvil underveis burde resultert i at jeg snudde tilbake og rundet rundt hekk. Ønsker derfor å diske meg selv. I og for seg blir dette en dobbelt-disk, tror jeg, for jeg har nok muligens ikke vært på post 17, rett ved der du fotograferte.

Årsaken til at jeg sender denne historien er at jeg ønsker å bidra konstruktivt i problematikken/debatten. Når jeg kjenner riktig godt etter så føler jeg at jeg er meget oppttatt av såvel fair play som forhold til grunneiere, og generelt opptatt av å følge reglement i konkurranser (har selvsagt veldig lyst til å “vinne”, men synes ikke det er morro i det hele tatt om jeg vet jeg har juksa). Mener at historien muligens kan vise at sub-optimal kvalitet på karttrykk/løypetrykk, kombinert med melkesyre og adrenalin mellom øra på en o-løper, sammen kan gjøre at regler blir brutt. I slike tilfeller tror jeg man skal være forsiktige med å plassere all skyld i en retning, det være seg i retning av arrangør/løypelegger eller i retning løper.

Forøvrig: På det nevnte stedet på kartet ser det ut som om det er lov å løpe gjennom, men det er nok på grunn av hjelpekurven som går der…

1 Comment

Comment by Erlend Moster Knudsen

16. April 2010 @ 23:04

Ønsker som løypelegger å kommentere innlegget fra løperen sitert i Jans artikkel.

Først vil jeg si at det var et flott innlegg som viser at søkelyset på temaet i vinter har bært frukter. Jeg forstår godt problematikken med kombinasjonen av adrenalin og høy puls i slike vurderinger. Det er derfor naturlig at jeg som løypelegger også må ta noe av skylden for usikkerheten løperne må ha følt underveis.

Når det er sagt, er det svært vanskelig å legge ei løype i Gamle Bergen (og byorientering generelt) uten å ty til veivalg omkring forbudte detaljer. Det nevnte strekket (8.-9. post) ble lagt med tre umiddelbare veivalg: Det første ut av “hovedinngangen” til Gamle Bergen i nord, det andre sørover og forbi post 3 og det tredje over åsen ved tallet 8 og mellom mur og skrent øst til veien. Jeg ser da at linja mellom post 2 og 3 hindrer lesinga av sistnevnte. Derimot vil jeg påstå at førstnevnte levner få tvil om at passering mellom hekk og mur er forbudt.

Som under Håkon Westergårds Urb-o-løp i vinter, la jeg opp til at de som lå i forkant og hadde oppdaget hindringene på forhånd, ville tjene på dette. Det tror jeg også vil fortsette å være essensen i slike løp i o-teknisk lette terreng: kjappe retningsforandringer og mange veivalg der man må ligge i forkant.

Takk for innsatsen!

Sorry, the comment form is closed at this time.