Nattcup for de tøffe

Nattcup - skrevet av Jan Kocbach, 19 Oct 2006@1:30

bsinatt.jpg- Skandale på nattcupen, var løypelegger Tom Eikanger sitt spøkefulle forslag til overskrift på denne artikkelen. Ordene falt mens vi sto og hørte på den ene slitne løperen etter den andre fortelle at dagens løype nok var litt vel krevende. - Dette mestret ikke jeg, - Oppi her kommer folk til å bomme,, - Det blir lenge til vi kan ta inn postene, og - Dette var f… så vanskelig, var noen av kommentarene vi fikk høre. Vinnertidene til Rune Nygård på 41 minutter i herreklassen og Dagrun Daltveit på 56 minutter i dameklassen forteller også sitt. Rune sin vinnertid er faktisk den høyeste i nattcupen siden det legendariske nattcup-løpet på Hjortland i desember 2001 – der vinneren også het Rune Nygård – vinnertiden var 42 minutter – og avstanden ned til nestemann i et sterkt startfelt var på hele 10 minutter!

Tom Eikanger – en merittert nattløper og tidligere omtalt som nattkongen – mente at en løypelegger må få lov til å sette sin signatur på en løype, og når sant skal sies så var A-løypen en svært god og variert nattløype som vekselt mellom enkle og krevende strekk – og alle de rutinerte nattløperne på start var kjempefornøyd. Men nattcupen i Bergen er blitt en breddemønstring – denne gangen med rekordhøye 130 påmeldte løpere (hvorav 18 trakk seg når de så at dette ble årets første skikkelige høstkveld). Målsetningen om at de fleste løperne skal klare seg på under timen ble ikke nådd denne gangen – og 10 disk/brutt i langløypen er også for mye. Men dere som fikk det litt for tøft denne gangen: Dukk opp på neste nattcupløp også. Løypeleggeren på Gymmeland har helt sikkert lært av dette, og kommer nok til å love meg en vinnertid på 30 minutter. Og til løypeleggerens forsvar skal også sies at C-løypen fikk veldig god omtale – så her hadde han truffet blink!

Bildespesial

Her ser du et par utvalgte bilder – nedenfor fortsetter omtalen av løpet. Øverst Rune Nygård – suveren vinner i langløypen. Deretter en betenkt løypelegger, og nederst Per Arne Aadland, 4. mann i langløypen – 7 minutter bak Rune.

toppnatt.jpg

Se opp for Dagrun

p14.jpg
Dagrun Daltveit er på vei til å bli kretsens beste dameløper – her må Gular-jentene virkelig se opp! I kveldens nattløp ble det seier med over 5 minutter – og med Gular-jentene Helen Martinsen (som mistet alle de 5 minuttene på 14. post – se også kart nedenfor) og Anne-Kari Vikingstad (4 minutter på første post) på de neste plassene er det klart at den kraftige seiersmarginen ikke skyldes mangel på konkurrenter, men derimot sikker orientering.

Rune som alltid

Rune Nygård har vært veldig stabil i hele år, og har markert seg som sikrere enn noen gang denne sesongen. Bortsett fra KM natt har han vel fått med seg det meste av seire her i kretsen, og har også gjort det best av Hordalandsløperne på de nasjonale løpene. Dermed var dagens seier med en vinnermargin på 3 minutter og 11 beste strekktider slett ikke overraskende. Gledelig var det at Gneist-løperen Magne Knudsen slo til med et bra løp: 3 minutter bak Rune er en del, men det var også hele 4 minutter ned til Jan Kocbach på 3. plass. Etter målgang var Rune mest bekymret for at kvelden ville bli lang siden han hadde lovet seg bort til inntakning av poster….

Brødrekamp i C-løypen

I herreklassen i C-løypen ble det en kamp mellom brødrene Jan og Helge Haugland. Helge kjempet helt i toppen i C-løypen i hele fjor – men måtte denne gangen se seg slått av sin bror. Tiden til Helge ble like i underkant av 24 minutter. I damenes C-løype ble det seier til Liv Sylvi Meyer på rundt 26 minutter – med Nina Soligard 3 minutter bak. Ungdommene klarte ikke å hevde seg i C-løypen denne gangen – det skyldes kanskje at de beste har steget i gradene og løper A-løypen? 13-åringen Håkon Westergård kom seg for eksempel gjennom A-løypen på 53 minutter, noe som holdt til en 8. plass.

Dagens løype

Her ser du to utdrag av langløypen. Mellom disse to delene var det en del enklere orientering med mye veiløping.

kartnatt.jpg

Resultater

Resultater finner du her:

Bilder: Stemningsrapport

Til slutt noen bilder som viser litt av stemningen på kveldens nattløp. Jeg klarte bare å fange et par små smil – og de var da også forsiktige. Den gladeste er vel kanskje Are Bratteteig øverst i høyre hjørne, etter å ha kommet seg fint gjennom C-løypen på 33 minutter.

nednatt.jpg

11 Comments

6

Comment by Liv

19. October 2006 @ 08:42

Ja, A-løypen var ikke for pingler akkurat. Artig med retningsendringene og bush-følelsen tett oppi bebyggelsen.

7

Comment by Torgeir Strand

19. October 2006 @ 09:40

La du ikkje merke til at eg smilte til deg då eg kom klatrande opp skråninga under der du sto og fotograferte??? Kom eg kanskje frå ei ukurant retning?

8

Comment by Jan Kocbach

19. October 2006 @ 09:48

Torgeir: Du løp nok for fort! ;)

9

Comment by owen westergård

19. October 2006 @ 10:47

ingen tvil om at tom fortjener skryt for gode og varierte løyper. for de erfarne løperne var 50-60 min helt ok. konseptet nc bergen med 100-130 deltakere tåler imidlertid ikke mange lange og vanskelige løyper før interessen kan begynne å dale. ellers må jeg også skryte av dagrun. jeg så henne flere ganger og hun virket både sikker, hadde flyt og var aggresiv. ellers sitter jeg her med brist/brudd i overarm etter å ha sklidd ned fra 3.siste post. visittid 18-19 hverdager, kong haakon favoritt!

10

Comment by Stian Kreken Almeland

19. October 2006 @ 14:14

Dersom Tom Eikanger sit ulukkeleg og nedbrutt i ein krok etter den harde medfarten for løypelegginga, kan eg trøyste han med at alle frå BSI var einige om at det hadde vore ein fin kveld med høveleg dose spaning i mørke skogar. Einaste som irriterte meg litt var at 10. post synte seg å ikkje vere 3. Ooops… :o)

11

Comment by Torgeir Strand

19. October 2006 @ 14:50

Eg brukte over ein time, utan å ha aversjonar mot det. Så pass O-tekniske utfordringar bør etter mitt syn ei A-løype ha! Elles møtte eg (på kryssande kurs) det same giganttoget 2 gongar i går. Var det fleire slike tog? Har nattcupen vakse ut over sitt opprinnelege konsept slik at vi kanskje må innføre ei tredje løype (HB/DB) for å få betre spreiing på løparane? Då løyser vi vel også litt av problemet med at HA/DA-løypa evt. kan bli for lang/vanskeleg for nokre av dei som ønskjer utfordringar ut over HC/DC? Ei opplagt ulempe er at arrangementa blir meir komplekse og arbeidskrevjande med ei ekstra løype.
Det som for meg elles er og blir kjempeviktig, er at kartet er tilstrekkeleg ajour og lesbart. Sjølv om gårsdagens kart ikkje var 100% kartnormriktig, var det andre faktorar (les: fukt) som gjorde at eg sleit med lesinga. M.a.o. konkluderer eg for min del med at gårsdagens kart var godt nok, og eg er nok normalt av dei meir kritiske her.
Elles all ros til Tom og Gular for fine løyper.
At vi i eit nærløp som dette måtte starte å telje på nytt etter post 9 var elles ei utfordring som også studentar bør klare.
God betring til Owen, spis ikkje for mykje lade!

12

Comment by Tom E E

19. October 2006 @ 18:14

Artig å lese debatten rundt A-løypen. Det er ikke min natur å bli nedbrutt og sette meg i en krok, det kan jeg iallefall forsikre om.
Jeg innser imidlertid at jeg bommet litt på løypelengden, kunne nok med fordel kuttet ut siste runden over “toppen”. Fikk ikke anledning til å prøveløpe løypen, men trodde vinnertiden ville krype godt under 40 min.
Men at en nattløype som skal holde A-nivå er for vanskelig kjøper jeg ikke. Sjøl synes jeg ikke den var spesiellt vanskelig. Husker mange natt-etapper i flate og diffuse Tiomila-skoger med betydelig større o-tekniske utfordringer.
Interessant forslag av Torgeir angående HB/DB. Hvis deltakelsen holder seg så bra som igår synes jeg dette bør vurderes innføres snarest mulig.

13

Comment by Magne Raadal

19. October 2006 @ 20:06

En kommentar fra “geriatrisk avdeling”:
Det ble ganske langt ja, på en våt og høstrig kveld, men veldig kjekt med mange utfordringer. Vi gamlinger som løper A-løypen velger den fordi vi vil ha o-tekniske utfordringer. Når vi greier det så er det belønning nok, så takk til Tom. Men godt å høre at også ungdommer fant den utfordende.

14

Comment by Stian Kreken Almeland

20. October 2006 @ 11:53

Hm…artig å lese at ein stiller seg kritisk til teljekunnskapane til bergensstudentane… Det var jo ei stund debatt om lærarstudentar og sviktande matematikkunnskap. Dette dreier seg vel litt om det same. Konklusjonen bør vere at dersom 3 ikkje kjem etter 9 så har eg misforstått, og Med. Fak. bør ta dette innover seg og sørgje for at nokon tek på seg skulda!!! Og så snakkar dei om kvalitetsreform…herre min hatt!!!

Forresten kjekt og høyre at Tom Eikanger framleis er ved godt mot!

God betring til Owen!! Med helsing frå heile BSI-gjengen!

15

Comment by Øistein Bøe

20. October 2006 @ 21:12

En fin løype med retningsforandringer og krevende. All ære til løypeleggeren som virkelig viste at det går an å legge utfordrende løyper midt innimellom all “urbaniteten”. Lengden ? Såpass må vi tåle ! Kan ikke rekke TV-sporten hver kveld – og de som ville handle på IKEA ble oppfordret av Jan til å gjøre det FØR løpet…

16

Comment by Thierry

24. October 2006 @ 10:19

… 2M1 laget bra løyper, lengde var og bra. Jeg selv løp med Petzel-lyk med 4 dioder …

Sorry, the comment form is closed at this time.