Sprintcupen fortsetter på Krohnegården

Sprintcup - skrevet av Jan Kocbach, 23 apr 2007@0:30

Rune Nygård på vei mot sølvmedalje i KM sprint på lørdag.

Førstkommende tirsdag, den 24. april, fortsetter sprintcupen med løp på Krohnegården. Årstad er arrangør – og igjen blir det lovet høy fart. Mens arenaen forrige tirsdag var trange gater og smug på Nordnes, blir det denne gangen løping i raskt terreng. Dette er siste sprintcup-løp i vår – de resterende 3 løpene i årets sprintcup går på høsten. Fra og med 8. mai er det Pokalkamp som gjelder, med første løp på Askøy.

Terreng og Løyper

Løypene går for det meste i det halvåpne området syd for skytebanen, så det vil bli høy fart. Langløypen er på 1760 meter med 18 poster. Kortløypen er på 840 meter med 11 poster, og har en annen start enn langløypen. Langløypen skal også krysse hovedveien en gang, vis varsomhet! Løping langsetter hovedveien er forbudt, angitt på løpskartet med røde X (kryss). Start: Mellom klokken 1730 og 1830, 1 minutt å gå fra samlingsplass.

Fremmøte/Parkering

Parkering er på skytebanen på Krohnegården (se kart), 20,- i parkeringsavgift. Det er 5 minutter å gå derfra til samlingsplass. Løpsleder er Per Haugland (tlf. 950 867 47).

Påmelding

Ordinær påmelding må gjøres innen mandag 23/04/2007 kl 20.00. Siste frist for endringer og påmelding godtas t.o.m. tirsdag 24/04/2007 kl 14.00. Arrangøren oppfordrer til at flest mulig benytter seg av muligheten til nettpåmelding. No show, no pay!

Sprintcupen 2007

Sprintcupen 2007 består av 6 løp – 3 løp på våren og 3 løp på høsten
. Alle løpene går i sprint-terreng – deler av terrengene er raske skogsterreng, mens andre er park/gate dominert. Vinnertiden bør være på ikke noe særlig mer enn 12 minutter i herrenes langløype, og dermed på rundt 15 minutter for damene.

Start:
Start for de første 5 løpene er mellom kl.17.30-18.30. Jaktstarten er planlagt til kl. 18.00 for finaleløpet. Jaktstarten er basert på de beste 3 løp av 5. Avstanden til vinneren for de tre beste løpene blir summert, og dividert med 3. Dersom avstanden frem til vinneren på et løp er større enn 15 minutter, blir avstanden frem til vinneren på dette løpet satt til 15 minutter. Har man ikke deltatt eller har ikke et gyldig løp, blir avstanden frem til vinneren på dette løpet satt til 18 minutter. Dermed kan man maksimalt være 18 minutter bak på den avsluttende jaktstarten – og alle får muligheten til å løpe jaktstart. Samtidig fører denne startordningen til at vi garantert får en spennende jaktstart!

Løyper og Klasser
Løype 1: 1.5-2 km, A-nivå – antatt vinnertid 12-15 min for H19. Klasser: D/H 13-15, D/H 16-18, D/H 19. Kartet utleveres i startøyeblikket.
Løype 2: ca. 1 km – nybegynnerløype
. 10-12 åringer kan delta i D/H 13-15 eller i N-løypen. Kartet utleveres ved registrering / påmelding på samlingsplass.
Startintervall: 30 sekunder for å unngå lang kø ved start. Vær vennlig å hold passe avstand (60-90 sekunder) til dine nærmeste konkurrenter.