O-teknikk: En-manns stafett på Bjorøy på lørdag

O-teknisk trening - skrevet av Jan Kocbach, 14 Mar 2013@0:16

Førstkommende lørdag den 16. mars er det klart for o-teknisk fellesstart-trening på Bjorøy. - Dette er finfint terreng av vekslende karakter fra grønne skrålier til åpne kollepartier. Fellesstarten går klokken 11.25, men dersom noen er interesert å i gjennomføre løypen alene, er den mulig å starte på tidligere, forteller løypelegger og arrangør Per Harald Havnen Johansen.

Johansen forteller videre: - Det finnes en løype på ca. 3km. Denne har gaflinger, så du er nødt å ha kontroll hele veien. Det blir dessverre ingen emit på løypen som tidligere proklamert, så det er touch and go som gjelder. (Det er ikke koder på postene, men ingen gaflingsvarianter har samme postdetalj, så dersom du for eksempel finner en post på en stein og skal til en skrent, er du i feil gafling!)

Tidspunkt 11.00
Sted Bjorøy

Arrangør Varegg Fleridrett
Løypelegger Per Harald Havnen Johansen
Opplegg Fellesstart
Detaljer Løype: ca 3km
Forarbeid Simuler at du skal ut å løpe stafett, hvilken taktikk vil du bruke gjennom løpet?
Etterarbeid
Mestertips Løp stafettsikkert!

Om de o-tekniske treningene i Bergens-regionen

De o-tekniske treningene er et samarbeid mellom Varegg, Gneist og Fana. Opplegget for treningene på lørdager er som følger:

  • Treningene består av en oppvarmingsdel på kart men uten poster i skogen på 20-30 minutter og en hoveddel på 15-35 minutter der det er poster eller merkebånd i skogen. Det blir fokus på kurve/kompass før jul – mer konkurranselik trening etter jul. I løpet av vinteren blir det tre ganger med tidtakning der det kåes en sammenlagtmester.
  • Kart fra treningene legges alltid ut her raskt etter treningen slik at man kan legge på sin GPS-rute. Alle oppfordres til å bruke GPS-klokke og laste opp sin GPS enten i 2DRerun eller i et Doma-arkiv.
  • Nivå legges slik at kretsens beste løpere skal få godt utbytte. Samtidig er korteste rute (med poster) maksimum 3 kilometer, slik at alle fra og med D/H 13-14 kan være med. For de yngste anbefales parløp – eventuelt skygging av voksen/erfaren løper.
  • Eventor benyttes til påmelding
  • Det vil i utgangspunktet ikke koste noe å delta på treningene

På onsdager blir det typisk en vanlig løype med varierende lengde – i noen tilfeller også kortere sløyfer.

No Comments

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.