Hva gjør vi med KM stafett ? Si din mening !

Nyheter - skrevet av Jan Kocbach, 09 Dec 2012@14:33

V09Gutter
På lagledermøtet i Bergen sist mandag ble det bl.a. drøftet alternativer for hvordan vi ønsker KM stafett i framtiden. Formelt er det kretstinget i Hordaland O-krets som senere i vinter avgjør stafettens framtid. Kommer det ingen nye forslag blir alt som før. Men nå har vi muligheten for å revitalisere KM stafetten! Bildet ovenfor er fra KM stafett 2009 i H13-16 klassen.

- Bakgrunnen for diskusjonen i Bergen var at det er registrert nedgang i deltagelsen i stafetten, forteller Jan Steineger som har sendt over spørreskjemaet som du finner nedenfor.

- Tidligere var denne stafetten et av sesongens store høydepunkt og mest prestisjefylte arrangement. Diskusjonen på lagledermøtet gikk på hvordan en kan gjøre stafetten mer attraktiv.

Vanskelig å få fulle lag

Blant aldersgruppen 13-16 er problemstillingen at få lag har 3 utøver. Derfor ble jenteklassen for noen år siden redusert fra 3 til 2 etapper. Dette ser ut til å ha slått positivt ut. Det er nå mange gode grunner for også å gjøre det samme på guttesiden. I år deltok det bare 4 guttelag mens det deltok 9 jentelag.

Veteran eller senior?

De som er over 17 år har 2 alternativer. De kan enten delta i veteranklassen som har totalalder på 135 år eller de delta i seniorklassen D/H17-. Flere av de potensielle medaljekandidatene i veteranklassene ville også vært medaljekandidat i seniorklassen. Dette gjelde både på dame- og herresiden. Og flere av medlajevinnerne i herreveteranklassen følte at medaljene ikke var fortjent fordi noen av de beste veteranlagene deltok i seniorklassen.

Problemstillingen på DM er enda verre da det er 2 veteranklasser, men her kommer HOK sannsynligvis til å henvende seg til de to nabokretsene med forslag til endringer. Men først må en finne en løsning for KM stafett i Hordaland, avslutter Jan Steineger.

Her er klassene i KM stafett i dag :

  • D11-12 (2 et), D13-16 (2 et), D17- (3 et), D135 (3 et)
  • H11-12) (2 et), H13-16 (3 et), H17- (3 et), H135 (3 et)

Dette er en uformell ”gallup” Hva mener du om disse endringene?

2 Comments

Comment by Bjørge

10. December 2012 @ 09:37

Hei. Jeg forstår at det må gjøres noe, men for meg som er 35 neste sesong og dermed per definisjon veteran, så føles det helt feil å delta i H17. Jeg er ikke lenger godt trent og det blir i beste fall trim. Det er ikke sikkert jeg får deltatt uansett, men det hadde vært greit med et alternativ til oss avdanka-og-under-50. Hva med B-løyper som ikke er mesterskapsklasser? “H70B” med to etapper? Selv foretrekker jeg A-løyper, men realistisk sett er nok B-løyper bedre for å få deltagere i klassen.

Comment by Trygve

10. December 2012 @ 11:48

Det har pleid å være, og var også i år, en mix-klasse som ivaretar ønsket til Bjørge. Denne klassen har ikke KM-status, og jeg regner/håper det er derfor den ikke er nevnt tidligere i diskusjonen. Denne klassen mener jeg vi bør beholde.

For ungdomsklassene mener jeg erfaringen fra D13-16, sammen den lille deltakelsen i H13-16, er et godt argument for å la H13-16 også ha to etapper. Det bør kunne øke deltakelsen og samtidig gi en god stafettopplevelse for de som er med.

Senior og veteran-klassene mener jeg bør være slik at en stor andel av yngre veteraner (opp til 50 år?) velger å løpe senior i stedet for veteran. Dette vil nok kreve litt kortere løyper. Jeg heller mot forslaget med å la alle tre etappene ha mellomdistanselengde, men å kun forkorte 2. etappe bør også fungere fint. Ved å gjøre løypene i seniorklassen litt kortere bør det samtidig være greit å flytte snittalderen i veteranklassen litt oppover. Dette vil også kunne gjøre stafetten mer attraktiv for de eldre veteranene. Jeg vet at det er en god del veteraner som i dag ikke synes KM stafett er så interessant fordi de må løpe mot folk som er 20-30 år yngre enn seg selv.

Sorry, the comment form is closed at this time.