Fine Kurver i Stendskogen lørdag 17. november!

O-teknisk trening - skrevet av Jan Kocbach, 13 Nov 2012@22:48

Velkommen til kurvetrening i Stendskogen førstkommende lørdag den 17. november! Lørdagens trening kommer til å være delt i to biter: En oppvarmingsdel som består av linjeorientering på kurvekart og en hoveddel som består av en løype på ca. 3 kilometer, også denne på kurvekart. – Alle oppfordres til å kjøre relativt hardt på hoveddelen av økten. Hardøkter på kart er den mest relevante treningen man kan få, forteller løypelegger Per Harald Havnen Johansen.

Det er mulig å kutte oppvarmingen og gå rett på hoveddelen om man synes økten ellers blir for lang.

“Praksis” for GPS-kurs: Løypen på kurvekart vil bli brukt som et av eksemplene på GPS-kurset den 20. november. Dersom du har GPS-klokke er det derfor flott om du bruker denne på treningen på lørdag og prøver deg på opplasting FØR tirsdag – alle detaljer om opplasting er gitt her. GPS-kurset er et lavterskel-kurs/foredrag som på en times tid gir deg det du trenger for å bruke GPS til å forbedre din o-teknikk

Tidspunkt kl. 11.00
Sted Stendskogen
Arrangør Varegg Fleridrett
Løypelegger Per Harald Havnen Johansen
Opplegg Oppvarmingsrunden er linjeorientering på kurvekart. Det innebærer at du skal følge den stiplede linjen på kartet så godt du kan. På linjen er det utplassert 5 poster. Klarer du å finne disse?

Hovedopplegget er en orienteringsløype på kurvekart på litt over 3 km. Denne går i ett krevende men relativt flatt område hvor det er veldig viktig at man holder tungen beint i munnen dersom man skal unngå å gjøre feil. Stipulert bestetid på løypen er 20 min.

Bakgrunnsinfo http://o-training.net/w/Brown_map
Detaljer Linjeorientering: 2,2km

Løype: 3,2km

Totalt: 5,4km

Forarbeid Lag en strategi for hvordan du tenker å orientere på kurvekart!
Etterarbeid Legg inn GPS sporet ditt på løypen, hva gikk galt og hva gikk bra?
Mestertips Vær alltid sikker på at du har en plan til den neste posten du skal til! Følg denne!
Om de o-tekniske treningene i Bergens-regionen

De o-tekniske treningene er et samarbeid mellom Varegg, Gneist og Fana. Opplegget for treningene på lørdager er som følger:

  • Treningene består av en oppvarmingsdel på kart men uten poster i skogen på 20-30 minutter og en hoveddel på 15-35 minutter der det er poster eller merkebånd i skogen. Det blir fokus på kurve/kompass før jul – mer konkurranselik trening etter jul. I løpet av vinteren blir det tre ganger med tidtakning der det kåes en sammenlagtmester.
  • Kart fra treningene legges alltid ut her raskt etter treningen slik at man kan legge på sin GPS-rute. Alle oppfordres til å bruke GPS-klokke og laste opp sin GPS enten i 2DRerun eller i et Doma-arkiv.
  • Nivå legges slik at kretsens beste løpere skal få godt utbytte. Samtidig er korteste rute (med poster) maksimum 3 kilometer, slik at alle fra og med D/H 13-14 kan være med. For de yngste anbefales parløp – eventuelt skygging av voksen/erfaren løper.
  • Eventor benyttes til påmelding
  • Det vil i utgangspunktet ikke koste noe å delta på treningene

På onsdager blir det typisk en vanlig løype med varierende lengde – i noen tilfeller også kortere sløyfer.

No Comments

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.