Tema på o-teknikk på lørdag: Postplukk

O-teknisk trening - skrevet av Jan Kocbach, 06 Nov 2012@0:25

Førstkommende lørdag den 10. november er temaet “Postplukk” på den o-tekniske lørdagstreningen.  Denne gang er treningen på Nøttveit på Smøråsen. De o-tekniske lørdagstreningene er et samarbeid mellom Fana, Gneist og Varegg – men løpere fra andre klubber og bedriftsløpere er også hjertelig velkomne!

Løypen er lagt slik at de mest lettløpte delene av terrenget blir brukt, og imellom litt stiløping for at man skal kunne unngå den verste braken. Under denne økten er ingen detaljer tatt bort fra kartet. Det er gode muligheter for å kutte for dem som ikke ønsker en alt for lang tur, den lengste løypen er på 5,2 km. Denne uken er det postplukk i terreng som stiller krav til fartstilpassning og konsentrasjon

Tidspunkt kl 11.00
Sted Nøttvedt, Smøråsen
Arrangør Fana IL
Løypelegger Håkon Sandven
Opplegg Postplukk i varierende og stirikt terreng, med 1 km på turveien og 6 poster i skogen som oppvarming. Under en postplukkøkt trener man konsentrasjon og retningsforandringer, i tillegg fartstilpassning og flyt. Elementer fra andre o-tekniske økter settes også på prøve. Løypen er lagt slik at de mest lettløpte delene av terrenget blir brukt, og imellom litt stiløping for at man skal kunne unngå den verste braken. Under denne økten er ingen detaljer tatt bort fra kartet.
Bakgrunnsinfo http://o-training.net/w/Control_picking
Detaljer Totalt 20 poster
Forarbeid
Etterarbeid Legg inn GPS sporet ditt på løypen, hva gikk galt og hva gikk bra?
Mestertips Konsentrasjon er viktig for alle på denne treningen, men for dem som ønsker å utforde seg o-teknisk er det viktig at man øker farten, selv om man risikerer å bomme. Det er smartere å gjøre bommene sine på trening enn i konkurranser!
Om de o-tekniske treningene i Bergens-regionen

De o-tekniske treningene er et samarbeid mellom Varegg, Gneist og Fana. Opplegget for treningene på lørdager er som følger:

  • Treningene består av en oppvarmingsdel på kart men uten poster i skogen på 20-30 minutter og en hoveddel på 15-35 minutter der det er poster eller merkebånd i skogen. Det blir fokus på kurve/kompass før jul – mer konkurranselik trening etter jul. I løpet av vinteren blir det tre ganger med tidtakning der det kåes en sammenlagtmester.
  • Kart fra treningene legges alltid ut her raskt etter treningen slik at man kan legge på sin GPS-rute. Alle oppfordres til å bruke GPS-klokke og laste opp sin GPS enten i2DRerun eller i et Doma-arkiv.
  • Nivå legges slik at kretsens beste løpere skal få godt utbytte. Samtidig er korteste rute (med poster) maksimum 3 kilometer, slik at alle fra og med D/H 13-14 kan være med. For de yngste anbefales parløp – eventuelt skygging av voksen/erfaren løper.
  • Eventor benyttes til påmelding
  • Det vil i utgangspunktet ikke koste noe å delta på treningene

På onsdager blir det typisk en vanlig løype med varierende lengde – i noen tilfeller også kortere sløyfer.

No Comments

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.