Varegg inviterer til Førjulsnatten 2010!

Nattcup - skrevet av Jan Kocbach, 01 Dec 2010@10:00

DSC_0804_s
- Er det nok å ha arrangert et løp to ganger for å kunne kalle det en tradisjon? Hvis svaret er «ja», kan vi si at Varegg har gleden av å invitere til “den tradisjonelle” førjulsnatten – årets siste natt-cup-løp. Løpet arrangeres i år på Bjorøy onsdag den 8. desember. – Siden løpet går så nært opp mot jul, ønsker vi å gjøre litt ekstra ut av det, forteller løypelegger Sverre Ottesen.

- Vi kan lokke med 1/2 minutts gange fra parkering til samlingsplass og mindre enn 5 minutter å gå fra samlingsplass til start. Kanskje får vi på plass et oppvarmet telt, og vi har også planer om å servere julegløgg, pepperkaker og mandariner etter målpassering.

For de som husker fjorårets A-løype i Kanadaskogen (se også her), så var den av det virkelig tøffe slaget.

  • Påmelding her innen mandag kveld Husk! Forhåndspåmelding gjør det enklere for arrangøren – og det blir mindre påmeldingskø.
  • Løpere som bryter MÅ huske å gi arrangøren beskjed, slik at leteaksjoner kan unngås!

- Topografien på Bjorøy kan jo ikke sammenlignes med Kanadaskogen, så løypene i år blir nok ikke på langt nær like fysisk krevende. Målsettingen er likevel at Førjulsnatten skal være kretsens tøffeste natt-løp. Årets A-løype er derfor vel 6 km lang, med relativt mange poster.

- Nytt av året er ellers at det blir fellsstart i de to lengste løypene, så her ser vi for oss skikkelig TIO-stemning, med muligheter for ulike “tog” gjennom vinternatten. A-løypen er gaflet med to sommerfugler, mens B-løypen er ugaflet.

- Det er ellers så mye rimfrost på bakken på Bjorøy nå, at dersom kulden holder i en uke til, vil vi tro at kombinasjonen av frostroser og natt-lykter kan gjøre det hele til en uforglemmelig opplevelse. Fotointeresserte som ikke ønsker å løpe selv, vil trolig ha mulighet til å sikre seg flotte bilder. I fjor tok Morten Westergård (HA) det første nappet i vandrepokalen som er satt opp til vinneren av herrenes A-klasse i Førjulsnatten. Morten stiller neppe til start i år (?), så her kan en annen løper sikre seg første napp i pokalen. Kan lillebror Håkon sørge for at pokalen blir værende i familien???

I dameklassen var det ingen løpere som fullførte A-løypen i fjor. Årets vinner vil derfor bli den første som får navnet sitt på damenes pokal. Løyeleggeren håper at så mange som mulig tar utfordringen og melder seg på i A-løypen.

- Den største premien må jo være at alle som kommer seg igjennom denne løypen kan unne seg litt ekstra julegodt, med god samvittighet!

- Nå er det vel bare de færreste på start som har en reell mulighet til å sikre seg napp i vandrepokalen. For at alle i A-løypen skal ha en skikkelig gulrot å kjempe om, vil det derfor bli trukket ut 1 stk. gavekort fra Løplabbet på kr. 1000,- blant alle som fullfører denne løypen.

B-løypen er på ca. 3,5 km, mens C-løypen er lett og har en lengde på ca. 1,6 km. Det er ellers ikke umulig at det vil vanke en liten «julepakke» til de løperne som passer mål som nr. 3, 13, 23, 33, osv. Med andre ord: «Alle kan få!»

Arrangørene krysser fingrene for at snøen holder seg borte fra Bjorøy fram mot løpet, og håper at det skal være mulig å få postbukkene ned i jorden uten å måtte gå til anskaffelse av tyngre boreutstyr!

Praktiske opplysninger

Fremmøte og parkering
Fremmøte og parkering ved idrettsbanen på Bjorøy, like sør for Bjorøy skole (midt på øyen).
Arrangørene er på plass fra kl. 17.45.

Start og mål
A-løypens fellesstart går kl. 18.45 presis, mens løperne i B-løypen sendes av gårde 5 minutter
senere, dvs. kl. 18.50. Det blir felles avmarsj fra samlingsplass til start kl. 18.35. Alle løpere oppfordres derfor til å møte
fram i god tid før start.

I C-løypen er det individuell start mellom kl. 18.30 og 19.00. 5 minutter å gå fra samlingsplass til
start (NB! Ikke samme start som for fellesstarten)

Mål stenges klokken 21.00 – IKKE senere.

Kart
Bjorøy, 1:7.500, 2008. Printet kart (JOW-DAK) innlagt i plastlomme.

Vask
Våtklut. Vann (varmt!) må medbringes. Der er ikke tilgang til toalett / dusj.

2 Comments

Comment by Torgeir Strand

4. December 2010 @ 23:55

Kor langt er “vel 6 km”? 5,5 eller 6,9?

Comment by Sverre Ottesen

5. December 2010 @ 01:19

Vel 6 km er i dette tilfellet 6.420 meter – og det klarer du lett Torgeir!

Sorry, the comment form is closed at this time.