Variert og spennende i Fyllingsdalen

Nattcup - skrevet av Jan Kocbach, 12 Dec 2007@23:52

mm.jpgKrevende o-tekniske områder, strekk der man virkelig kunne lange ut, og spennende veivalgsstrekk – på kveldens førjuls nattcup-løp i Fyllingsdalen bød løypelegger Rune Nygård på en flott miks av alt en fin nattløype skal ha! Raskest av alle i langløypen var Gneist-løper Magne Knudsen (bilde til venstre) – som tok en flott seier foran Morten Westergård (bilde til høyre) fra Varegg. I damenes langløype tok Anne Kari Vikingstad seg av seieren. I B-løypen er det veldig gledelig å se at vi har en ny lovende Bergens Turnforening løper på vei oppover – Torjus Rå sitt flittige treningsoppmøte i høst begynner å gi resultater – seier i herrenes B-løype er flott! Hos damene var Liv Sylvi Meyer best i B-klassen, mens det ble seire til Wenche Gjesdal og Mads Claussen i kortløypen.

Scan10071_s.jpg

En start for teknikerne

Rett ut i den mest krevende delen av terrenget – det var løypeleggerens oppskrift denne onsdagskvelden. Og en del gikk i fellen på de småvanskelige kortstrekkene. En som mestret disse strekkene til fulle var Gneist-løperen Magne Knudsen. Det var her han la grunnlaget for seieren. På 10. post hadde han opparbeidet seg en ledelse på over minuttet til Morten Westergård – i mål var avstanden 52 sekunder. Men hadde Morten holdt tungen litt mer beint i munnen kunne han avgjort det på langstrekket til 16. post. Her så nemlig Morten i motsetning til Morten stjerneveivalget rundt til venstre sett fra posten (til høyre sett på kartet ovenfor) – et veivalg som var minst halvminuttet raskere enn å løpe rett-på varianten. Men Magne hadde fått et for stort forsprang – så dermed ble det Gneist-seier.

Disse to løperne var suverene – fra Morten Westergård ned til Knut Valen på 3. plass var det nesten 2 minutter. Men gledelig: De tre beste er unge fremadstormende løpere – som lurte “nattrevene”!

agnete_s.jpg

Tynn dameklasse

Bare 4 løpere stilte til start i damenes langløype – men allikevel en grei tid (44 minutter) på Anne Kari Vikingstad på topp – 3 minutter foran Agnete Nummedal (bildet over). Til gjengjeld var det hele 12 damer i den nye B-klassen – så det er tydelig at dette er et populært tiltak! I B-klassen var Liv Sylvi Meyer best på like under 32 minutter – minuttet foran Linda Rykkje og Liv Ormberg.

I herrenes B-løype var Torjus Raa 5 minutter raskere enn beste dame – og igjen ett minutt foran Torbjørn Jakobsen.

Juleferie

Deltaker-rekorden for nattcupen ble ikke slått i dag – men førjulstid må nok ta litt av skylden for det. I januar er det ny sjanse! Nå tar nattcupen juleferie – neste løp arrangerer Gneist på nytt kart i januar!

2 Comments

Comment by Liv

13. December 2007 @ 11:10

Takk for fin B-løype!!

Comment by Liv Ormberg

13. December 2007 @ 14:38

Jeg trodde “B-løypen” skulle ha A-nivå, bare være kortere?

Sorry, the comment form is closed at this time.